Hem

Underkategorier

Förlovningsringar och vigselringar

Förlovningsringar och vigselringar

Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar.

Ringarna från Schalins tillverkas i Östersund.

Dalecarlia Love Collection är vår egen kollektion med ringar tillverkade i vår egen guldsmedsateljé i Rättvik.

När ni beställer en ring från vår egen kollektion tillverkas ringen exklusivt för er. Vi arbetar med återvunnet guld och silver. Välj om ni önskar naturliga diamanter eller labbdiamanter. En diamantring kan kosta allt från tusen kronor upp till flera hundratusen kronor beroende på vilken sorts diamant man önskar, vilken kvalité, färg, storlek och slipning samt hur man önskar den infattad i ringen. Priset beror också på vilket material man väljer att fatta ringen i. De vanligaste materialen är silver, guld, vitguld eller platina. Priset beror också på om vill man ha en eller flera diamanter och hur den ska den vara infattad på ringen, nedsänkt eller uppbyggd i en fattning. Guldet kan också tillverkas i olika karathalter där halten guld skiljer. I vanligt guld går det att välja mellan 9 karat, 14 karat eller 18 karat. Vitguld tillverkar vi i 14 karat eller 18 karat. 

Det finns naturliga diamanter och på senare tid har det även kommit labbdiamanter som är framställda av människan. De labbodlade är uppbyggda på precis samma vis som de naturliga genom kol under högt tryck. förutom att det är tillverkade av människan på laboratorium. De labbodlade har samma kvalité som de naturliga men de ligger mycket lägre i pris.  Det är en spännande utveckling där det är svårt att förutse hur prisutvecklingen kommer utveckla sig på labbdiamanter jämfört med naturliga. De diskuteras även hur andrahandsvärdet kommer bli på diamanter och även vad som är mest hållbart för miljön egentligen, då de odlade diamanterna kräver mycket energi under tillverkningen. En del tycker att de naturliga diamanterna är de riktiga diamanterna, men där väljer man precis själv vad man tycker och tänker.

Många kvinnor väljer idag en diamantring som förlovningsring medan en slät ring är det vanligaste till man och herr.

I alla våra guldringar och diamantringar ingår invändig gravyr. Vad graverar man då inuti ringarna? Det vanligaste är namnet på sin partner och ett datum, men man kan också lägga till en plats, någon liten symbol eller kort text som känns viktig. Om man bara ska ha en ring som förlovningsring och vigselring brukar man spara lite plats efter förlovningsdatumet för att senare kunna fylla på med vigseldatum. 

Vilken hand och finger bär man förlovningsringen och vigselringen på? I Sverige, USA och Storbritannien bär vi ringarna på vänster ringfinger medan man i de allra flesta andra länder bär dem på höger ringfinger.

Hur man gör vid förlovningen och hur en förlovning går till finns det många olika svar på. Man kanske väljer att förlova sig på en vacker plats, ett speciellt ställe som har någon betydelse för paret eller vid någon högtid som midsommar eller nyår eller festlig bemärkelsedag, datumet ni träffades eller en helt vanlig dag. Man kan bestämma tillsammans att man ska förlova sig eller så frågar någon i förhållandet sin partner om hen vill förlova sig. Enligt gammalt är förlovningen eller trolovningen ett löfte på att man inom en snar framtid ska gifta sig. Genom förlovningen kan man därför säga att man friar till sin partner och frågar om hen vill gifta sig med dig.

Det finns många olika typer och stilar på ringar att välja på. Ni kanske önskar släta ringar i vanligt guld eller vitt guld? Mönstrade ringar i flera olika färger. Stora glittrande diamanter eller färgade stenar. Eller vill ni ha silverringar med syntetiska stenar? 

Här nedan kan ni enkelt köpa och beställa från en del av vår stora kollektion. Har ni egna ideér om hur just era ringar ska se ut och vill att drömmen ska blir verklighet?

Med era önskemål och vårt gedigna hantverkskunnande skapar vi guldsmeder en unik ring just för er. Välkommen in i någon av våra fysiska butiker eller hör av er via telefon.

Beställ enkelt online. Snabba trygga leveranser.

 

Armband

Stort sortiment av armband från vår egen smedja och kända varumärken

Här kan ni enkelt beställa och köpa armband till dam, herr och barn. I vårt sortiment hittar ni armband i stål, läder, äkta silver och guld. Självklart nickel- och blyfritt material.

En del av armbanden är tillverkade och designade i vår egen smedja. Ni hittar pansarkedjor, ankarlänkar, kulkedjor, ormlänkar, stela armringar, armband med berlocker och armband som man kan beställa med valfri gravyr.

Armband från utvalda varumärken som Georg Jensen, Carolina Gynning, Lily & Rose, Edblad, Drakenberg Sjölin och Arock Man.

Till de flesta handleder till kvinnor brukar längd 18-19 cm passa bra. Till herrarmband brukar längderna ligga mellan 20-22 cm. 

Längden till barnarmband brukar ligga mellan 15-17 cm upp till att barnen är runt 10 år, sedan brukar det gå bra att använda vuxenlängd.

På många armband kan man dessutom enkelt själv reglera längden genom att flytta in låset i länken.

Berlocker och hängsmycken

Berlock, berlocker och hängsmycken

Berlock, berlocker och hängsmycken i äkta silver och guld. De flesta använder ordet berlock just för namnet för smycket som man bär på ett halsband eller armband. Berlocken kan man sätta på genom att antingen  bara trä på öglan på kedjan eller om man har en karbinhake så man kan haka på den direkt i länken. Här hittar ni bland annat smycken med bokstäver, pärlor, silverhjärta, guldhjärta, dalaklockan, stjärntecken, månadsstenar, blommor och dalahästar. 

Halsband

Halsband till barn, dam och herr i guld, silver eller stål

Här har vi samlat en stor del av vårt sortiment av halsband till barn, dam och herr. Allt från billiga smycken i stål till mer exklusiva juveler i guld med diamanter. Vissa designade och tillverkade i vår egen guldsmedsateljé men även från kända designers och varumärken som Georg Jensen, Drakenberg Sjölin, Engelsrufer, Edblad, Carolina Gynning, Dalecarlia of Sweden och Zorn Jewellery. Filtrera efter pris om ni letar efter ett specifikt smycke. I våra underkategorier är smyckena uppdelade lite efter vad våra kunder oftast frågar efter och som är mycket populära.

Snabba leveranser och betala enkelt med kort, via Klarnas olika betalningsalternativ eller med Swish

Vi skickar oftast samma dag som beställningen är lagd om ni beställer före kl 12. På smycken som ej finns i lager och som tillverkas efter beställning kan det ta längre tid. Här kan ni enkelt beställa och köpa halsband från er guldsmed i Dalarna. Tryggt och säkert.

Kedjor

Guldkedjor och silverkedjor

Guldkedjor av högsta kvalité i 18 karat guld och silverkedjor av äkta silver 925. Flera olika längder, från korta kedjor till barn från 36 cm och till de längsta kedjorna som är 110 cm.

Kedja i modell pansar, fyrkantig venezia, kulkedjor, ormlänk, rund och oval ankar, bismarck, kejsarlänkar.

Här kan ni enkelt köpa silverkedja och guldkedja.

Snabba leveranser!

Klockor

Klockor och armbandsur samt band och batterier

I våra butiker i Falun, Rättvik och Leksand byter vi batterier och band på klockor. Läderbanden finns i olika bredder samt olika kvaliteér av läder, nato eller plast. Vår urmakare kan även hjälpa till med reparationer på de flesta armbandsur. Seiko, Mockberg, Tajms, Georg Jensen, Dalawatch, Gul, Boccia, Bering och Casio är exempel på klockmärken och varumärken som vi har ett samarbete med.

Ringar

Ringar i äkta silver och guld från en äkta guldsmedsbutik på nätet

Se en del av vår stora kollektion med ringar. Många är tillverkade i vår egen guldsmedsateljé i Rättvik. Det finns nästan inga begränsningar var våra guldsmedsmästare kan göra. Har ni egna idéer eller eget guld så välkomna in i någon av våra fysiska butiker. Nästan allt är möjligt!

Schalins är en annan stor tillverkare av ringar med tillverkning i Östersund. Här visar även en stor del från deras kollektion i silver, guld, vitguld, titan och platina.

Beställ enkelt ringarna online här. Hör av er om ni har några frågor eller funderingar!

Örhängen

Örhängen i äkta silver och guld från din guldsmed på nätet

Upptäck vår stora kollektion med silverörhängen och guldörhängen! Örhängen i äkta silver och guld 18 karat av högsta kvalité. Fasta och hängande örhängen samt örringar och creoler, båda små och stora. Många modeller som passar både till barn och vuxna. 

Allt från enkla runda silverkulor i flera storlekar, svarta kulörhängen, barnörhängen, örhängen med hjärtan, lyxiga diamantörhängen, örhängen med vita odlade pärlor och glittriga festörhängen.

Över 350 olika modeller att välja på. Beställ enkelt online. Snabba leveranser.

Övriga smycken

Manschettknappar, slipsnålar och slipshållare samt gravyrsmycken och smycken till folkdräkter

Slipsnålar och slipsnål samt manschettknappar att komplettera din outfit med. Gravyrsmycken och namnsmycken med personlig gravyr. Dräktbroscher till Rättviksdräkten, Leksandsdräkten samt andra folkdräkter.

Varumärken

Kända smyckesdesigners och varumärken i våra butiker

I våra fysiska butiker har vi ett enormt stort utbud med smycken och klockor från kända varumärken och smyckesdesigners. Alla varumärken och produkter finns inte upplagda på hemsidan, men är det något som ni inte hittar här som ni vill beställa så hör gärna av er via mejl eller telefon.

Vi samarbetar med bland annat Schalins ringar, Georg Jensen, Colling Jewellry, Snö of Sweden, Edblad, Lily & Rose, Blomdahl, Schalins ringar, Dalecarlia of Sweden, Dalecarlia Love Collection, Epoch, Gynning Jewellery, Engelsrufer, Drakenberg Sjölin, Arock Man, Astrid och Agnes, Zorn Jewellery, Tajms, Seiko, Flemming Uziel, Paul Hewitt, Dalawatch, Emma Israelsson och Mockberg.

Tillfällen och högtider

Tips på presenter och smycken till speciella tillfällen och högtider

Här tipsar vi om snygga smycken och presenter till speciella tillfällen och högtider i livet.

Allt från det lilla barnets dop till barnkalas, konfirmation, student och examen, bröllop, morgongåva, alla hjärtans dag, fars dag, mors dag och jul.

Snygga halsband, armband och örhängen för olika stilar och plånböcker.

Snabba leveranser och smycken av högsta kvalité.

Erbjudanden och kampanjer

Erbjudanden och kampanjer

Här hittar ni aktuella erbjudanden och kampanjer samt specialpriser på utvalda varor från vårt stora sortiment av smycken och klockor.

Gäller så långt lagret räcker och endast under en begränsad tid.

Mockberg Classic Silver
Mockberg Classic Silver, klocka från Mockberg med fyrkantig urtavla och snygg länk i rostfritt stål.
1 899,00 kr
Gnistrande sten
Halsband i äkta silver med vit sten, cubik zirkon, inklusive kedja.
399,00 kr
Princessmycke
Halsband i äkta silver, vit gnistrande sten inklusive kedja.
298,00 kr
Smycke med glittersten
Halsband äkta silver med fyrkantig vit sten inklusive kedja.
349,00 kr
Droppe
Halsband i äkta silver med droppe, kedja i äkta silver ingår.
895,00 kr
Roshalsband
Halsband i äkta silver med vacker ros, kedja ingår.
499,00 kr
Smycke med pärla
Halsband i äkta silver, blomma med sötvattenspärla. Kedja ingår..
450,00 kr
Pärlsmycke
Vacker vit pärla som smycke inklusive kedja i äkta silver. Fraktfritt.
349,00 kr
Smycke med blomma
Vacker blomma som smycke i äkta silver inklusive kedja.
690,00 kr
Blommor på stjälk
Vackert halsband i äkta silver, kedja ingår.
550,00 kr
Hjärthalsband
Hjärthalsband på snedden, kedja ingår. Äkta silver 925.
695,00 kr