Zorn Jewellery | Zornsmycken | Dala Guldsmide

Zorn Jewellery

Zorn Jewellery

Konstnären Anders Zorn designade en guldring med två kvinnor som slingrade sig runt fingret. En av dessa ringar stals under en konstutställning, men på Zornmuséet i Mora finns en av modellerna kvar.

Originalringen bestod av två nakna kvinnokroppar som omfamnade en röd eller blå sten.

Med inspiration från den tillverkas idag Zorn Jewellery i guld och silver. De tillverkas dels med ursprung från originalmodellen med två kvinnor men även också i en variant med en kvinnokropp och en manskropp.

Smyckena finns som ring, hänge, örhänge och armband i äkta silver och 18 karat guld.

Välj den färg på stenen som du tycker bäst om. Stenarna går att få i olika färger och även med älvdalsporfyr och bergslaggsten.

Underkategorier

Guld

Zornsmycken i guld

Konstnären Anders Zorn designade en guldring med två kvinnor som slingrade sig runt fingret. Med inspiration från den tillverkas i dag Zorn Jewellery i guld och silver.

Här visas guldkollektionen i 18 karat guld bestående av ringar, hängen och örhängen med olika färger på stenarna.

Beställ och köp enkelt online här. Snabba leveranser.

Silver

Zornringen och Emmaringen i silver

Här nedan visar vi vår kollektion med Zornsmycken i äkta silver.

Konstnären Anders Zorn designade från början en ring med två kvinnor som slingrade sig runt fingret och omfamnade en sten.

Med inspiration från den tilllverkas idag Zorn Jewellery.

Smyckena finns som ringar, armband, örhängen och hängsmycken.

Modellerna som kallas för Zorn består av en kvinnokropp och en manskropp. Emma består istället av två kvinnokroppar. Både ringarna och hängsmyckena tillverkas i flera storlekar på kroppar och stenar, där de större modellerna har en större dimension på både kropparna och stenarna.

Zornring

Zornringen

Zornringen består av en naken manskropp och en kvinnokropp som omfamnar en sten. Den finns i tre varianter med olika storlekar på stenarna och dimensioner på kropparna. Ringen tillverkas i äkta silver och guld med flera olika typer av stenar. Välj mellan äkta stenar som bergkristall, ametist, granat, onyx, hematit, porfyr, bergslaggsten eller syntetiska stenar med olika färger.

Ni kan enkelt beställa och köpa ringen online. Vi tillverkar alla ringar efter beställning i precis den storlek ni önskar.

Zornsmycke

Zornsmycken

Zornsmycket består av en naken kvinna och en naken man som är vackert skulpterade tillsammans i silver eller guld. Zornhänget finns i två storlekar där det ena har en större sten samt större kroppar. I mitten av zornhalssmycket sitter en sten som är valbar i en mängd olika färger. Välj mellan syntetiska färgade cubik zirkoner i röd, blå, lila, vit, grön eller äkta stenar som vinröd granat, lila ametist, grön agat, bergslaggsten, porfyr och ljusblå aquamarin. Det ingår ingen kedja till Zornsmyckena men det kan ni enkelt köpa till i den modell och längd ni önskar. Tänk på att välja en lite grövre kedja då smyckena är massiva.

Snabba leveranser. Gratis paketinslagning. Ange i meddelandefältet om ni önskar smycket inslaget som present.

Emmaring

Emmaringen

Emmaringen är utformad med idé efter originalet på Zornmuseét i Mora. Två nakna kvinnokroppar vackert skulpterade som slingrar sig runt ringen och i mitten håller de tillsammans om en sten. Ringen tillverkas i tre olika utföranden med olika dimensioner på kropparna och stenarna. Ringarna går att beställa och köpa i nästan alla storlekar i silver eller guld. Välj önskad storlek nedan. 

Stenarna finns i olika färger. Ni kan välja mellan färgade syntetiska cubik zirkoner som blå, röd, lila, vit, grön eller äkta stenar som exempelvis vinröd granat, äkta ametist, porfyr, bergslaggsten, 

Alla färger och stenar är ännu inte upplagda på hemsidan. Är det någon ni gärna vill ha som ni saknar så hör av er via mejl eller telefon så löser vi det!

Emmasmycke

Emmasmycke

Vackra Emmasmycken från Zorn Jewellery. Emmasmycket är designat som nakna kroppar med två kvinnor skulpterade tillsammans. I mitten av smycket sitter en sten. Våra Emmasmycken finns i tre storlekar där dimensionerna på kropparna och stenarna varierar. Smyckena tillverkas i silver och guld. Stenarna finns både som färgade syntetiska cubik zirkoner i flera olika färger eller med äkta stenar som exempelvis onyx, porfyr, bergslaggsten, hematit, ametist och granat. Kombinera gärna ert emmahalsband med ring och örhängen.

Önskar ni en kedja till smycket väljer ni till önskad modell och längd under kategorin silverkedjor eller guldkedjor.

Vi tillverkar alla smycken i vår guldsmedsateljé i Rättvik, Dalarna. Snabba trygga leveranser. Gratis inslagning av paket om ni önskar det.

Örhängen Emma och Zorn

Emmaörhängen och Zornörhängen

Örhängen från kollektionen med smycken inspirerade från skisser av Anders Zorn. Örhängena är framtagna efter smycken och ringar som finns på Zornmuseét i Mora. Originalet med nakna kroppar finns på ringar som Anders och hans fru Emma bar. Örhängena finns som hängande modell med valfri färg på stenarna eller som halvring utan sten som går precis runt snibben på örat.

Välj om ni vill ha med två kvinnor eller med man och kvinna. Emmamodellen är med två kvinnor och Zornörhänget med en kvinna och en man.

Emmahänge liten 18K guld rosa sten
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat med kvinnokroppar sett från sidorna på smycket och i mitten en rosa sten 7*9mm ,höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr
Emmahänge liten 18K rödguld bergslagssten
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat med kvinnokroppar sett från sidan på smycket och i mitten en blå bergslagssten 7*9mm ,höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr
Emmahänge liten silver grå
Hänge silver "Emma" med två kvinnokroppar sett från sidan och grå sten hematit 7*9mm, höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
1 590,00 kr
Emmahänge liten silver granat
Emmasmycke från Zorn Jewellery, hänge i äkta silver med syntetisk granat 7*9mm, höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
1 590,00 kr
Emmahänge liten 18K guld hematit
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat guld kvinnor sett från sidan av smycket och i mitten en grå sten hematit 7*9mm ,höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr
Emmahänge liten silver lila
Emmasmycke från Zorn Jewellery, hänge i äkta silver modell "Emma"med två kvinnokroppar och lila sten 7*9mm, höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
1 590,00 kr
Emmahänge liten 18K guld lila sten
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat med kvinnokroppar sett från sidan och i mitten en lila sten 7*9mm ,höjd på smycket inklusive ögla 30mm
12 950,00 kr
Emmahänge liten 18K guld med ljusblå sten
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat med kvinnokroppar sett från sidorna på smycket och i mitten en ljusblå sten 7*9mm ,höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr
Emmahänge liten silver ljusgrön
Smycke från Zorn Jewellery, hänge i äkta silver modell "Emma" med två kvinnokroppar och ljusgrön sten 7*9mm, höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
1 590,00 kr
Emmahänge liten 18K guld mörkblå sten
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat med kvinnokroppar sett från sidan och i mitten en mörkblå sten 7*9mm,höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr
Emmahänge liten silver mörkgrön
Emmasmycke från Zorn Jewellery, hänge i äkta silver modell "Emma" med två kvinnokroppar och mörkgrön sten 7*9mm, höjd på smycket inklusive ögla 30 mm.
1 590,00 kr
Emmahänge liten 18K guld onyx
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat guld med svart sten onyx 7*9mm  i mitten, höjd  på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr
Emmahänge liten silver porfyr
Emmasmycke från Zorn Jewellery, hänge i äkta silver modell "Emma" med två kvinnokroppar och brun melerad sten porfyr 7*9mm, höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
1 590,00 kr
Emmahänge liten 18K guld porfyr
Emmahänge från Zorn Jewellery, smycke i äkta guld 18 karat med kvinnor sett från sidan av smycket och i mitten en brun melerad sten porfyr 7*9mm ,höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr
Emmahänge liten 18K guld röd sten
Emmahänge från Zorn Jewellery i äkta guld 18 karat med kvinnor sett från sidorna på smycket och i mitten en röd sten 7*9mm ,höjd på smycket inklusive ögla 30mm.
12 950,00 kr