Ringar

Ringar i äkta silver och guld från en äkta guldsmedsbutik på nätet

Se en del av vår stora kollektion med ringar. Många är tillverkade i vår egen guldsmedsateljé i Rättvik. Det finns nästan inga begränsningar var våra guldsmedsmästare kan göra. Har ni egna idéer eller eget guld så välkomna in i någon av våra fysiska butiker. Nästan allt är möjligt!

Schalins är en annan stor tillverkare av ringar med tillverkning i Östersund. Här visar även en stor del från deras kollektion i silver, guld, vitguld, titan och platina.

Beställ enkelt ringarna online här. Hör av er om ni har några frågor eller funderingar!

Underkategorier

Silverring

Silverringar

Letar ni fingerringar i äkta silver? Här kan ni köpa silverring i alla storlekar från vårt stora sortiment. Ringarna är tillverkade i äkta silver 925. Silver är ett fantastiskt vackert glänsande material. En av våra vanligaste ädelmetaller som det tillverkas smycken av. Ni hittar här släta och mönstrade silverringar och även ringar med stenar av absolut högsta kvalité. Snabba leveranser.

Guldring

Guldringar

Guldringar för dam och herr i 18 karat guld, 14 karat eller 9 karat. Ringar i vanligt guld eller vitguld. Filtrera gärna för att hitta det ni söker när det gäller guldringar.

Söker ni billiga guldringar eller med exklusiva ringar i guld? I vårt stora sortiment kan vi erbjuda nästan allt och hittar ni inte det ni letar efter så hör av er så löser vi det.

Platinaringar

Ringar tillverkade i platina

Ringar tillverkade i platina, platinum, en av världens mest exklusiva ädelmetaller. Vitglänsande metall med högre densitet än guld.

Släta platinaringar och briljantringar med snygga infattningar som förlovningsring, vigselring eller vanlig smyckesring.

Beställ dem enkelt online här. Alltid gratis invändig gravyr i våra platinaringar.

Titanring

Titanringar, släta och mönstrade samt med vita gnistrande stenar

Släta och mönstrade ringar i titan. Titanringar i olika bredder och höjder och titanring med en eller flera stenar. Välj från vårt stora sortiment eller hör av er om ni har andra ideér hur er ring i titanium ska se ut.

Titan är ett hårt och slitstarkt material. Dock är nackdelen med titan att det är väldigt svårt att bearbeta, så var noga när ni bestämmer storlek. Blir storleken fel måste ni troligtvis köpa nya ringar.

Alliansring

Alliansring

Vad är en alliansring? Med en alliansring menas en ring med flera stenar och ofta diamanter. Letar ni alliansring i vitguld, guld eller silver hittar ni det här. En alliansring kan man exempelvis ha som förlovningsring eller vigselring.

Stort sortiment med alliansringar. Våra guldsmeder kan tillverka din drömring precis hur just du vill ha den. Välkomna!

Diamantring

Diamantring

Letar ni diamantring och diamantringar hittar ni ett stort sortiment här! De flesta ringar med briljantslipade diamanter men det går även att få andra typer av slipningar om man så önskar. En mängd olika förslag på ringar som ni enkelt kan beställa och köpa här online. Leveranstid cirka en till två veckor beroende på ring. Gravyr ingår alltid i våra guldringar.

Välj vilket material och vilken form ni vill ha på ringen. Rund eller rak eller lite lätt kupad? Vill ni ha en eller flera diamanter? Vill ni att diamanterna inte ska sticka upp från ringen eller ska fattningen vara uppbyggd med en fattning som står upp? Hos oss kan ni enkelt designa er egen diamantring. Vi kan rita upp din ring och skicka en mycket realistisk bild över hur den ska se ut innan vi tillverkar den på riktigt.

Haloringar

Haloringar - ringar med större mittsten omgiven av flera små runt omkring

Haloringar består ofta av en lite större diamant i mitten omgiven av flera mindre runtomkring. Det kan vara en briljantslipad stor diamant eller kuddslipad. Just ordet haloring har på senare år blivit vanligt i Sverige då vi har anammat lite mer amerikanska traditioner och uttryck. Halo kommer från grekiskan och betyder ring eller cirkel. Halo är egentligen ett optiskt fenomen inom meteorologin i atmosfären, då det bildas bågar eller ringar runt solen eller månen i vissa vädersituationer.

Haloringarna kan vi tillverka precis hur ni önskar dem. Välj vilken storlek och kvalitet ni vill ha på diamanterna, om ni vill ha sidostenar eller färgade diamanter.  Om ni önskar vitt guld eller vanligt guld eller kanske platina.

Om haloringen ska vara som förlovningsring kanske den ska anpassas så att den går att kombinera snyggt med en vigselring.

Alla ringar är tillverkade i Sverige. Betala med Klarna. Säkra försäkrade leveranser.

Solitärringar

Solitärringar

Med solitärring menas egentligen en ring med bara en sten. Det finns allt från billiga solitärringar i silver till finare solitärringar med stora briljanter, diamanter, infattade i guld eller platina. 

Stenarna kan sitta nedsänkta i ringen eller vara fattade på en fattning som sticker upp från ringen.

Det finns en mängd olika varianter på ring med solitär. Här är några förslag som ni kan köpa online. Om ni har egna ideér eller önskemål om design så hör gärna av er!

Dalaringar

Dalaringar från vår egen smedja i Rättvik

Vi har flera olika ringar från Dalarna som är tillverkade i vår guldsmedsateljé i Rättvik. En del av dem är lite mer speciella från Dalarna med mönster och andra detaljer som inte är så vanliga på andra ställen.

En av våra mycket populära ringar är Rättviksringen eller Faluringen. Den finns som bred ring precis som originalet från 1800-talet samt i en smalare variant för den som inte har så långa fingrar.  Ringen tillverkas i silver, guld och vitguld. Eftersom dessa ringar blivit mycket populära även som förlovningsringar och vigselringar har vi gjort en variant med stenar på sidorna.

Krusbandsringen är en annan variant på ring med mönster från krusbandet som finns på många folkdräkter i Dalarna. Den finns också i silver och guld. Många väljer även denna ring som förlovningsring eller vigselring.

Ringen med Dalarnas landskapsblomma finns även den i två varianter. På dessa ringar är blåklockan eller ängsklockan, dalaklockan, graverad som ett mönster på ringen. Den ena av dessa modeller är ställbar i storlek.

Ni kan enkelt köpa ringarna online här. Välj önskad storlek vid beställningen.

Rättviksringen Faluringen

Rättviksringen och Faluringen

När vår guldsmedsmästare övertog den gamla guldsmedsbutiken i Rättvik 1972 efterfrågades en ring som i folkmun kallades för Rättviksringen. I Falun kallas denna ring för Faluringen.

Bilder och modeller av denna ring finns på Nordiska Museét i Stockholm och där finns noteringar att ringarna är daterade från mitten av 1800-talet. Liknande ringar har hittats på flera andra platser i Dalarna.

Det är troligtvis en gammal trolovningsring, eller förlovningsring som vi säger idag. Många väljer även idag att bära denna ring som just förlovningsring eller vigselring.

Ringen tillverkas i två bredder, där den breda är originalmodellen. Den tillverkas i äkta silver 925 och 18 karat guld och vitguld i båda bredderna. Ringen går enkelt att beställa här på hemsidan i silver. Om ni vill beställa den i guld eller vitguld så hör av er via mejl eller telefon.

Silverring med bergslaggsten
Silverring med blå sten, slaggsten, en restprodukt från järnframställning som skiftar i allt från ljusblått till mörkblå.
1 395,00 kr
Silverring med bergslaggsten
Silverring med bergslaggsten infattad i slät kant i äkta silver, justerbar i storlek.
1 295,00 kr