Labbodlade diamanter, labbdiamanter i förlovningsringar och vigselringar

Ringar med labbodlade diamanter

Labbodlade diamanter

Labbodlade diamanter och labbdiamanter, diamanter framställda av människan i labb. En spännande nyhet där diamanterna hamnar mycket lägre i pris än vanliga diamanter, men med mycket hög kvalité på stenarna nästan helt fria från inneslutningar. Ringar, förlovningsringar och vigselringar med infattade labbdiamanter som även benämns manmade, created eller syntetiska diamanter. Ett mycket bra alternativ om ni önskar stora diamanter till lägre pris och i princip samma kvalité som naturliga diamanter.

Labbodlade diamanter framställs genom kol som placeras under mycket högt tryck. Sedan slipas den och poleras till önskad form. De odlade diamanterna är alltså sammansatta på samma sätt som en naturlig, enda skillnaden är att den ena har naturen skapat och den andra människan. Annars är stenarna i det närmaste identiska, men i de labbodlade finns det nästan inga inneslutningar alls. En del vill ha det naturliga med riktiga diamanter att det finns små skavanker.

Man vet inte i dagsläget hur andrahandsmarknaden och hur priserna kommer att utveckla sig på labbdiamanter respektive naturliga diamanter. Är det mer hållbart för miljön med labbodlade diamanter jämfört med naturliga? En labbdiamant kräver mycket energi vid framställningen och man vet exakt hur den är framställd. En naturlig diamant kräver ingen el men påverkar mer miljön där de bryts. En del anser att en naturlig diamant är det finaste och riktiga diamanten.

Såklart väljer ni själva vilken sorts diamant ni önskar. Här några exempel på ringar med labbdiamanter. Har ni andra ideér eller önskemål om hur er drömring ska se ut? Hör i så fall av er via mejl eller telefon eller välkommen in i några av våra fysiska butiker i Rättvik, Falun eller Leksand.

Vår ateljé är en av Sveriges största och  modernaste med flera utbildade guldsmeder och juvelsfattare på plats med gesällbrev och mästarbrev. Vi arbetar med traditionell guldsmedsteknik parallellt med den senaste tekniken med hjälp av laser, lufttryck, ritning i CAD, print och gjutning. Vi återvinner både guld och silver, så ta gärna med eget guld.