Dalecarlia Love Collection, förlovningsringar och vigselringar från egen guldsmedsateljé i Dalarna Dala Guldsmide Rättvik

Dalecarlia Love Collection

Förlovningsringar och vigselringar från vår egen kollektion -   Dalecarlia Love Collection

Vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar tillverkade i vår egen ateljé i Rättvik. Alla ringar tillverkas exklusivt efter kundens beställning. Vi arbetar med återvunnet guld och silver. Guldet går att få i olika karathalter i vanlig guldfärg, gulare färg eller vitt guld. Det går även att välja att få ringarna tillverkade i platina eller silver.

Välj om ni vill ha naturliga diamanter eller labbodlade diamanter. 

Dessa modeller går enkelt att beställa i webshopen nedan om ni vill beställa ringarna online. 

Unika ringar just för er

 Har ni egna ideér eller eget guld till ringarna, är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Leksand eller Falun. Vi kan rita upp era önskemål i CAD  och skriva ut en prototyp i plast innan vi tillverkar den riktiga ringen. Smalare eller bredare ring, annan profil på ringskenan, fler eller färre stenar, mindre eller större stenar, andra typer av fattningar, mönster, olika typer av gravyrer eller specialtillverkade ringar. 

 

Tre utbildade guldsmeder finns på plats med både gesällbrev och mästarbrev

Våra guldsmeder är utbildade på guldsmedsskolan i Mjölby och på guldsmedsskolan i Köpenhamn. Vi är stolta över våra gesällbrev, svennebrev och mästarbrev som bevis på vår höga kvalité, hantverksskicklighet och stolthet till yrket. Vår juvelsfattare fattar diamanter och andra stenar på plats i vår ateljé. Vi tillverkar drömringarna efter era önskemål. Nästan allt är möjligt! 

Välkommen in!

Underkategorier

Designa era egna ringar

Designa era egna ringar hos våra guldsmeder

Vi tillverkar era drömringar precis efter era önskemål och exklusivt efter er beställning. Vi har en av Sveriges största och mest moderna guldsmedsateljeér. Våra guldsmeder är utbildade på guldsmedsskolan i Mjölby och på guldsmedsskolan i Köpenhamn.  En guldsmeds arbete består såklart av mycket traditionellt jobb som i stort sett likadant ut i århundraden, men på senaste åren har nya tekniker med CAD och laser utvecklat guldsmedsarbetet enormt. Framförallt är det lättare att rita upp ett smycke så att kunden kan förnimma hur det kommer att se ut när det blir klart. Man kan även skriva ut en prototyp i plast innan man sätter igång att tillverka smycket på riktigt.

Designa egna ringar hos våra guldsmeder. Nästan allt är möjligt. Bara fantasin sätter gränser. 

Har ni eget guld så välkomna in i någon av våra guldsmedsbutiker i Falun, Rättvik eller Leksand. Vi arbetar med återvunnet guld och återvinner både guld och silver.

Släta ringar guld

Släta guldringar från Dalecarlia Love Collection - vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar

Äkta hantverkskärlek från våra guldsmeder och guldsmedsmästare i Rättvik. Här nedan visar vi våra släta ringar i vanligt rödguld 18 karat.

De släta ringarna är indelade i fyra olika modeller Siljan, Runn, Amungen och Väsman.

Siljan är lätt kupad på ovansidan medan den är rak på sidorna.

Runn är  en ring med helt rak och flack profil på både ovansidan och sidorna.

Amungen är rundada både på ovansidan och på sidorna.

Väsman har en svag kupning och är även lite mjukare på sidorna än modellen Siljan.

Guldsmeder med gesällbrev och mästarbrev

Har ni egna ideér om hur drömringen ska se ut, eller eget guld, är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Leksand eller Falun. På plats i ateljéen i Rättvik finns tre utbildade guldsmeder med både gesällbrev och mästarbrev.

Släta ringar i 14 karat guld

Släta ringar i 14 karat guld

Släta ringar i 14 karat guld från Dalecarlia Love Collection. Välj mellan kupade Amungen, raka Runn, lätt välvda Siljan med raka kanter eller Väsman som är välvd men även mjuk på sidorna.

Smala ringar från 2,5 mm till bredare i 6 mm. Önskar ni ha ännu smalare eller bredare så hör av er till oss för prisuppgift.

Alltid gratis invändig gravyr.

Släta ringar vitguld

Släta ringar i vitguld från Dalecarlia Love Collection

Släta förlovningsringar och vitguldsringar i vitguld från Dalecarlia Love Collection, vår egen kollektion med ringar från egen ateljé.

Våra släta ringar i vitguld är tillverkade av högsta kvalité med en legering av guld, silver och palladium.

Naturligvis kan vi ändra bredder, höjder och utseende på ringarna efter era önskemål.

En slät ring är klassiskt och mycket snyggt. Välj om ni vill ha en rak eller rundad skena, eller kanske något mittemellan.

Släta ringar i 14 karat vitguld

Släta ringar i 14 karat vitguld

Släta vitguldsringar tillverkade i 14 karat vitguld som har en lite lägre guldhalt än vad ringar i 18 karat guld har.  Välj mellan smala ringar i bredd 2,5 mm till bredare 6 mm. Önskar ni andra bredder så hör av er till oss för prisuppgift.

Alltid gratis invändig gravyr i alla ringar i vitt guld.

Släta ringar silver

Släta silverringar design Dalecarlia Love Collection

Här kan ni enkelt beställa och köpa släta förlovningsringar i äkta silver online. Ringarna är designade och tillverkade i vår egen guldsmedja i Rättvik.

Kollektionen Dalecarlia Love Collection är en serie fantastiska ringar med det bästa från äkta hantverk. Välj form och bredd på er ring. Önskar ni mönster, eller att vi sätter i stenar eller diamanter i ringarna, så hör av er för prisuppgift. Det finns även många färdiga förslag på stenringar här på hemsidan.

Vår guldsmedsateljé är Dalarnas största, kanske en av Sveriges mest och bäst utrustade med både det senaste inom teknik och design.

Diamantringar guld

Diamantringar i guld från Dalecarlia Love Collection

Upptäck vårt stora sortiment med diamantringar som förlovningsring, vigselring eller vanlig smyckesring! Beställ enkelt online. Alltid gratis invändig gravyr.

Vi tillverkar ringarna i vår guldsmedsateljé i Rättvik, Dalarna. Har ni egna ideér om hur era drömringar ska se ut är ni välkomna att kontaka oss eller komma in till någon av våra fysiska butiker så hjälper vi er.

Idag är det mycket vanligt att man väljer en diamantring som förlovningsring. Antingen en solitär briljantring eller en alliansring med flera diamanter.

Diamantens fyra C

Två diamanter som vid första anblick ser lika ut kan skilja mycket i värde. En diamantrings pris och värde beror på fyra olika faktorer, diamanterns färg, slipning, klarhet och storlek.

Diamanter värderas efter diamantens fyra C, renhet - clarity, storlek  carat, färg - colour och renhet - cut.

Ni kan alltid välja om ni önskar en speciell kvalité på era diamanter.

Clarity

Diamanter återspeglar ljuset på ett fantastiskt sätt. De flesta stenar har dock små inneslutningar, man kan kalla skräp av andra mineral. Om dessa är så stora så man kan se dem med ögat , Piqué (P) stör det ljusets väg genom diamanten. För att mäta renheten förstoras diamanten upp med lupp med 10 gångers förstoring och graderas efter en skala.  

SI Små inneslutningar

VS Mycket små inneslutningar

VVS Mycket mycket små inneslutningar

Carat

Storleken på diamanterna anges i carat. Inte karat som är guldhalten på guld som stavas karat med k. Det är lätt att blanda ihop dessa olika uttryck.

En carat motsvarar 0,2 g. En fjärdeldels carat skrivs som 0,25ct.

Colour

Diamantens färg kan vara allt från vit till nästan gul eller brun.

Det finns även färgade diamanter i nästan alla färger.

De finaste diamanterna är de som har den vitaste nyansen, men det finns även naturligt gröna, blå, rosa och röda som är riktigt exklusiva. 

River Mycket sällsynt vit

Top Wesselton Sällsynt vit

Wesselton Vit

Top Crystal/Crystal Mycket lätt tonad vit

Top Cape Lätt tonad vit

Cape Lätt gul

Cut  

Diamant är diamant hur man än slipar den, men man kan slipa på olika sätt. Den vanligaste slipformen är briljantslipningen med 57 fasetter. Men det finns många andra slipformer som fyrkantig princesslipning, hjärtslipad, ovalslipad som exempel. I skandinavien delar man in dessa slipningar i klasser som:

Mycket God 

God 

Medelgod 

Dålig 

God anses som normal kvalitét.

Skötsel

Diamanten är den hårdaste av alla ädelstenar. Många tror därför att den är oförstörbar, men detta är fel. Skulle man slå med en hammare på en diamant går den sönder, eller om man råkar slå i den hårt. Tvätta gärna diamanten med liten mjuk borste och rengöringsmedel. Den metall som håller diamanten i ett smycke slits och behöver översyn någon gång per år hos din guldsmed.

Diamantringar vitguld

Diamantringar - briljantring i vitguld från Dalecarlia Love Collection

Förlovningsringar och vigselringar från Dalecarlia Love Collection, kärleksringar från våra guldsmeder i Rättvik, Dalarna. Varje ring tillverkas exklusivt efter kundens beställning. 

Diamantringars skönhet beror på flera olika egenskaper. Beroende på färg, slipning, renhet och storlek på diamanterna samt hur diamanten är fattad kan göra stor skillnad.

Kärleken till hantverket känns i kvaliteén på våra underbara vitguldsringar. I över 50-år har vi tillverkat och reparerat smycken. Våra guldsmeder är utbildade på guldsmedsskolan i Mjölby samt Köpenhamns guldsmedsskola med både gesällbrev och mästarbrev.

Vitguld är en legering av guld, silver och palladium. Vitt guld har en lite mer metallisk grå nyans än silver.

Ringar med labbodlade diamanter

Labbodlade diamanter

Labbodlade diamanter och labbdiamanter, diamanter framställda av människan i labb. En spännande nyhet där diamanterna hamnar mycket lägre i pris än vanliga diamanter, men med mycket hög kvalité på stenarna nästan helt fria från inneslutningar. Ringar, förlovningsringar och vigselringar med infattade labbdiamanter som även benämns manmade, created eller syntetiska diamanter. Ett mycket bra alternativ om ni önskar stora diamanter till lägre pris och i princip samma kvalité som naturliga diamanter.

Labbodlade diamanter framställs genom kol som placeras under mycket högt tryck. Sedan slipas den och poleras till önskad form. De odlade diamanterna är alltså sammansatta på samma sätt som en naturlig, enda skillnaden är att den ena har naturen skapat och den andra människan. Annars är stenarna i det närmaste identiska, men i de labbodlade finns det nästan inga inneslutningar alls. En del vill ha det naturliga med riktiga diamanter att det finns små skavanker.

Man vet inte i dagsläget hur andrahandsmarknaden och hur priserna kommer att utveckla sig på labbdiamanter respektive naturliga diamanter. Är det mer hållbart för miljön med labbodlade diamanter jämfört med naturliga? En labbdiamant kräver mycket energi vid framställningen och man vet exakt hur den är framställd. En naturlig diamant kräver ingen el men påverkar mer miljön där de bryts. En del anser att en naturlig diamant är det finaste och riktiga diamanten.

Såklart väljer ni själva vilken sorts diamant ni önskar. Här några exempel på ringar med labbdiamanter. Har ni andra ideér eller önskemål om hur er drömring ska se ut? Hör i så fall av er via mejl eller telefon eller välkommen in i några av våra fysiska butiker i Rättvik, Falun eller Leksand.

Vår ateljé är en av Sveriges största och  modernaste med flera utbildade guldsmeder och juvelsfattare på plats med gesällbrev och mästarbrev. Vi arbetar med traditionell guldsmedsteknik parallellt med den senaste tekniken med hjälp av laser, lufttryck, ritning i CAD, print och gjutning. Vi återvinner både guld och silver, så ta gärna med eget guld.

Diamantringar silver

Diamantringar - diamanter infattade i silver

Det bästa är att infatta diamanter i guld eller vitguld, men en del kunder uppskattar egenskapen hos silver och därför tillverkar vi även diamantringar i äkta silver.

Silver är lite mjukare än guld och ni bör därför vara lite mer aktsamma med fattningen av sådana silverringar. 

Silver har en vitare färg än vitguld och är inte en så dyrbar ädelmetall.

Dessa ringar tillhör vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar från vår egen guldsmedsateljé i Dalarna. Kärlek till hantverket och kärleken - Dalecarlia Love Collection.

Silverringar med cubik zirkoner

Silverringar med konstgjorda syntetiskt framställda glittriga stenar

En del kunder säger att de vill ha en silverring med vita pärlor, de menar egentligen då att de letar efter glittriga silverringar som inte är med diamanter, men som ser ut som sådana.

Cubik zirkonia är en syntetiskt framställd sten, inte glasbit, som glittrar som en diamant. Till skillnad från en diamant glittrar den inte är för evigt. En syntetisk sten kan i början och med ögat se ut precis som en diamant, men tappar med tiden sin lyster och kan bli lite mjölkig i färgen. På nästan alla smycken där det inte är diamanter så är det i det allra flesta fall en syntetisk cubik zirkonia.

Dessa förlovningsringar och vigselringar är infattade med syntetiska cubik zirkoner. De tillhör vår kollektion Dalecarlia Love Collection och är ett billigare alternativ än ringar i guld med diamanter.