Varumärken

Kända smyckesdesigners och varumärken i våra butiker

I våra fysiska butiker har vi ett enormt stort utbud med smycken och klockor från kända varumärken och smyckesdesigners. Alla varumärken och produkter finns inte upplagda på hemsidan, men är det något som ni inte hittar här som ni vill beställa så hör gärna av er via mejl eller telefon.

Vi samarbetar med bland annat Schalins ringar, Georg Jensen, Colling Jewellry, Snö of Sweden, Edblad, Lily & Rose, Blomdahl, Schalins ringar, Dalecarlia of Sweden, Dalecarlia Love Collection, Epoch, Gynning Jewellery, Engelsrufer, Drakenberg Sjölin, Arock Man, Astrid och Agnes, Zorn Jewellery, Tajms, Seiko, Flemming Uziel, Paul Hewitt, Dalawatch, Emma Israelsson och Mockberg.

Underkategorier

Arock Man smycken

Rockiga och maskulina smycken från Arock Man

Armband och halsband i stål och italienskt läder i fantastisk kvalité från Arock. Slipsnålar och manschettknappar i svart stål med silver- och gulddetaljer. Tuffa smycken för män med attityd.

Vissa modeller av armbanden som inte är så långa passar såklart också till tjejer. Snabba säkra leveranser.

Colling Jewellery

Colling Jewellery - smycken av högsta kvalité

Snygga halsband och örhängen i äkta silver 925, roséförgyllt och guldförgyllt silver från Colling Jewellery.

De flesta modeller går att kombinera matchande sent med både halsband och örhängen.

Kedja ingår på alla smycken från Colling Jewellery. Välj önskad längd vid beställningen.

Dalawatch klockor

Dalawatch - klockor av högsta kvalité

Dalawatch, snygga klockor med dalahästar på urtavlan. Flera olika modeller med rosé och stål kombinerat med vita eller svarta läderband, länkar och meshband.

Kolla in alla modeller här och beställ enkelt online. 

Snabba säkra leveranser.

Dalecarlia of Sweden

Dalecarlia of Sweden - nytt smyckesmärke med tradition

I 40 år har vi tillverkat smycken i guld och silver med inspiration från Dalarna och våra vanligaste souvenirer och symboler för Sverige. Det har under åren blivit en stor kollektion med smycken bestående av örhängen, berlocker, armband, ringar, halsband och dräktbroscher - smycken från Dalecarlia of Sweden.

Smycken med dalahästar, ringar och armband med krusbandsmönster, halsband med blåklockan eller ängsklockan, falujungfrun, Faluringen, Rättviksringen, Dalaringen och dräktsmycken i många varianter.

Dalecarlia Love Collection

Förlovningsringar och vigselringar från vår egen kollektion -   Dalecarlia Love Collection

Vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar från vår egen ateljé i Rättvik.

Dessa modeller går enkelt att beställa i webshopen nedan. Leveranstid cirka två veckor. Betala enkelt med Klarna.

Unika ringar just för er

Om ni har egna ideér eller eget guld till ringarna, är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Leksand eller Falun.

 

Tre utbildade guldsmeder finns på plats med både gesällbrev och mästarbrev.

Vi tillverkar drömringarna efter era önskemål. Nästan allt är möjligt! 

Välkommen in!

Drakenberg Sjölin

Drakenberg Sjölin

Drakenberg Sjölin startades 2009 av Andrea Drakenberg och Ellen Sjölin och har på bara några år vuxit till ett av Sveriges tongivande smyckesmärken. De hämtar sin inspiration till smyckena från den skandinaviska naturen med blomblad, dagg, stenar, pistiller, vatten, gräs, stenar och pärlor. 

Enkla, tidlösa och bekväma smycken i äkta sterling silver 925. Köp och beställ enkelt online här.

Edblad

Edblad smycken

Svenskt designföretag som grundades 2006 av formgivare Hans och Cathrine Edblad. Deras vison om att skapa smycken och inredningsdetaljer, vardagslyx för alla, har blivit en riktig succé.

Sortimentet i webbutiken består av smycken från deras classic-kollektion. Halsband, örhängen, armband och ringar i nickelfritt och blysäkert stål. Varje säsong kommer dessutom en mer säsongsbetonad smyckeskollektion i begränsad upplaga. Dessa har vi endast i våra fysiska butiker men kan gärna leverera även i webbutiken om ni har önskemål om det.

Emma Israelsson

Emma Israelsson smycken

Halsband och smycken från Emma Israelsson. Designer med smycken designade från hjärtat genom att 10 % av vinsten från alla smycken går till välgörenhet.

Emmas smycken blev uppmärksammade när Carola bar halsbandet Dove, Duvan i tv-programmet "Så ska det låta". Smycket med fredsduvan blev snabbt en succé och är en av Emmas absolut mest omtyckta smycke. Andra designade smycken är tagen graverad PS23 samt bokstavsberlockerna, Diamond och halsbandet Queen.

Smyckena är tillverkade i äkta silver. De guldfärgade smyckena är gjutna i brons medan kedjorna är i guldförgyllt äkta silver.

Engelsrufer

Engelsrufer smycken online fraktfritt

Engelsrufer är ett tyskt smyckesmärke med smycken i äkta silver, förgyllt silver och rosésilver. Smyckena består av bjällrande kulor, änglavingar, änglar, livets träd och andra fantastiska smycken som är snygga att kombinera tillsammans.

Engelsrufers kollektion finns som hängen, charms, armband, örhängen och kedjor.

Änglakulorna har en unik bjällrande klang när de rör sig. Kulorna går att byta ut och enkelt får smycket en annan färg.

Epoch guldklockor

Guldklockor från Epoch

Guldklockor från Epoch tillverkade i 14 karat guld eller 18 karat guld. Snygg stilren jubileumsklocka med vit eller guldfärgad urtavla.

Guldklocka i mindre modell som passar bäst till dam eller välj den lite större som passar både till dam och herr. Vanlig jubileumsgåva till personal för lång och trogen tjänst.  Beställ enkelt online här. 

Hör av er om förväntad leveranstid på dessa klockor.

Georg Jensen

Georg Jensen smycken - tidlös dansk design

Designade halsband, örhängen och armband i äkta silver och guld från danska Georg Jensen.

Georg Jensens varumärke står för kvalitetshantverk och tidlös estetisk design, med en historia som sträcker sig mer än 100 år bakåt i tiden. Livstilsprodukterna spänner över allt från bordssilver och klockor till smycken och heminredning. Georg Jensens egen filosofi var att skapa designföremål för alla och att förena skönhet och funktion. Hans hantverksskicklighet och konstnärliga talang, såväl som hans förmåga att upptäcka och hjälpa fram begåvade designers, bildade grunden när han började bygga upp Georg Jensen i Köpenhamn 1904.

Hans stil var starkt påverkad av dåtidens jugendformer, men präglades också av den karaktäristiska energi som ger genklang än idag. De klara, böljande formerna förhöjs genom känslig ornamentering, där stiliserade blombuketter och yppiga druvklasar speglar hans sinnliga kärlek till naturen. Företaget Georg Jensens främsta uppgift är att föra mästarens idéer och principer vidare och tolka om dem i design för vår egen tid.

Är det något smycke eller klocka ni saknar här som ni gärna vill beställa? Hör av er via mejl eller telefon så löser vi det och ger er besked om förväntad leveranstid.

Smycken som vi har i lager skickas samma dag om ni lägger beställningen före kl 14. 

Snabba trygga leveranser. Gratis inslagning av paket. Ange i meddelandefältet att ni önskar smycket inslaget som present.

Gynning Jewellery

Smycken från Carolina Gynning - Gynning Jewellery

Carolina Gynning ägnar sig på heltid åt sitt kreativa skapande där konsten är den huvudsakliga sysselsättningen, men hon formger också smycken och inredningsdetaljer. Här nedan visar vi hennes smycken tillverkade i äkta silver 925. Armband, örhängen och halsband med fjärilen som symbol för lycka, framgång, frihet och glädje. Beställ enkelt online. Snabba leveranser.

Mas & Kulla

Smycken med MAS och KULLA

Smycken i äkta silver med utsågad text kulla och mas. Kulla är en äldre benämning för flicka eller ogift kvinna, som har förekommit i flera delar av landet men kanske främst i Dalarna.

Mas är motsvarighetens benämning för pojke eller man, och då kanske främst från Dalarna.

Vi tillverkar dessa smycken som hängsmycke i tre olika storlekar i äkta silver 925 och 18 karat guld. Örhängena finns som både fast och hängande modell. Det lilla hängsmycket är fint som dopsmycke och blir en uppskattad doppresent både till små kullor och masar.

Snabba leveranser.

Mockberg klockor

Mockberg - svenskdesignade klockor i stilren design

Mockberg är ett svenskt klockmärke med klockor designade av Elvira Eriksson.

Snygga stilrena modeller som runda Elise och Livia med tunna följsamma meshlänkar i stål eller guldpläterat stål. Populära Timeless, klocka med rektangulär urtavla och romerska siffror. Finns i två storlekar, Original och Grand, i både stål och guldpläterat stål.

Modest och Original Linked är med snygg länk och finns i två storlekar i stål och guldpläterat stål.

Classic liknar Timeless men med fyrkantig urtvavla och integrerat band till boetten. Finns i stål, guldpläterad och som bicolor, med både stål och guld.

Royal är en modell med fasetterat mönster på boetten, reptåligt safirglas samt vattentät till 10 ATM. Den finns i stål, guldpläterad och tvåfärgad med både stål och guldplätering.

Snabba leveranser. Etui ingår.

Schalins

Schalins ringar

Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar. Ringarna tillverkas i Östersund. Här visas en stor del av kollektionen med guldringar, vitguldsringar, platinaringar, silverringar och ringar med diamanter eller andra stenar. Allt mellan billiga tunnare ringar till mer exklusiva juvelsringar i platina.

Många väljer idag diamanter i både förlovningsringen och vigselringen. Kombinera gärna en snygg solitär enstensring tillsammans med en alliansring med flera diamanter på rad. En del män väljer också att bära två ringar. Där kan vara snyggt att kombinera en bredare ring tillsammans med en smalare ring i annan färg. 

Välj om ni önskar ringarna i 9 karat, 14 karat eller 18 karat. Idag kan man välja vilken karat man önskar då priset blir lägre om man väljer ringar med mindre guldhalt som 9 karat 33,3 % guld och 14 karat 58,5 % guld. I dessa ringar är det mer silver, koppar eller palladium jämfört med traditionell guldhalt 18 karat, där ringarna består av 75 % guld.

Beställ enkelt er förlovningsring eller vigselring här. Snabba och säkra leveranser.

Sif Jakobs

Sif Jakobs Jewellery

Sif Jakobsdottir kommer ursprungligen från Island. Hon är utbildad guldsmed och har vunnit många priser för sin design. Smycken i äkta silver och syntetiska cubik zirkoner. 

Zorn Jewellery

Zorn Jewellery

Konstnären Anders Zorn designade en guldring med två kvinnor som slingrade sig runt fingret. En av dessa ringar stals under en konstutställning, men på Zornmuséet i Mora finns en av modellerna kvar.

Originalringen bestod av två nakna kvinnokroppar som omfamnade en röd eller blå sten.

Med inspiration från den tillverkas idag Zorn Jewellery i guld och silver. De tillverkas dels med ursprung från originalmodellen med två kvinnor men även också i en variant med en kvinnokropp och en manskropp.

Smyckena finns som ring, hänge, örhänge och armband i äkta silver och 18 karat guld.

Välj den färg på stenen som du tycker bäst om. Stenarna går att få i olika färger och även med älvdalsporfyr och bergslaggsten.

Mockberg Classic Silver
Mockberg Classic Silver, klocka från Mockberg med fyrkantig urtavla och snygg länk i rostfritt stål.
1 899,00 kr
Halsband med tanzanit
Halsband med blå tanzanit infattad i äkta silver, kedja ingår.
2 395,00 kr
Glimma silver
Halsband med snyggt smycke med glittrande vita cubik zirkoner, matterat äkta silver. Kedja ingår.
1 295,00 kr
Glam
Halsband med snyggt smycke med glittrande vita kubik zirkoner, kedja ingår. Äkta silver 925.
1 195,00 kr
Glimma rosésilver
Halsband med tvåfärgat smycke i äkta silver och roséförgyllning, vita gnistrande stenar. Kedja ingår.
1 395,00 kr
Glimma black
Halsband med svart smycke, svartrhodinerat silver och vita cubik zirkoner. Kedja ingår.
1 295,00 kr
Romance
Halsband med smycke med glittrande stenar och svart detalj, kedja ingår. Äkta silver 925.
1 595,00 kr
Globe
Halsband med runt globformat smycke fullt med vita gnistrande stenar, cubik zirkoner. Äkta silver 925.
1 875,00 kr
Glimma rosé
Halsband i roséförgyllt äkta silver, kedja ingår.
1 395,00 kr
Shimmer gold
Halsband med glittriga stenar på en ring, guldförgyllt äkta silver. Kedja ingår.
1 095,00 kr
Spark gold
Halsband med mycket glitter i guldförgyllt äkta silver 925, kedja ingår.
1 150,00 kr
I love U neck gold
Guldfärgat halsband med glittrigt hjärta, guldförgyllt äkta silver 925. Kedja ingår.
1 495,00 kr
Topas halsband
Halsband med ljusblå sten topas i äkta silver 925, kedja ingår.
1 495,00 kr
Karibien oceanblue
Halsband med ljusblå sten infattad i äkta silver 925. Kedja ingår.
995,00 kr
Jane
Halsband med böjd stav och vita stenar, cubik zirkoner, snyggt fattade i äkta silver. Kedja ingår.
995,00 kr