Rättviksring | Faluring | Dalaring | Dala Guldsmide

Rättviksringen Faluringen

Rättviksringen och Faluringen

När vår guldsmedsmästare övertog den gamla guldsmedsbutiken i Rättvik 1972 efterfrågades en ring som i folkmun kallades för Rättviksringen. I Falun kallas denna ring för Faluringen.

Bilder och modeller av denna ring finns på Nordiska Museét i Stockholm och där finns noteringar att ringarna är daterade från mitten av 1800-talet. Liknande ringar har hittats på flera andra platser i Dalarna.

Det är troligtvis en gammal trolovningsring, eller förlovningsring som vi säger idag. Många väljer även idag att bära denna ring som just förlovningsring eller vigselring.

Ringen tillverkas i två bredder, där den breda är originalmodellen. Den tillverkas i äkta silver 925 och 18 karat guld och vitguld i båda bredderna. Ringen går enkelt att beställa här på hemsidan i silver. Om ni vill beställa den i guld eller vitguld så hör av er via mejl eller telefon.

Rättviksring Faluring bred
Rättviksring eller Faluring i äkta silver efter gammal förlaga, bredd ca 12,5mm.
1 390,00 kr
Rättviksring Faluring smal
Rättviksring eller Faluring i äkta silver efter gammal förlaga, bredd ca 8,5mm.
1 350,00 kr
Rättviksring Faluring
Ring 18K efter gammal förlaga, i folkmun kallad Rättviksring eller Faluring. Bredd 8,5mm vikt ca 5,5g. Denna ring kan inte köpas online. Kontakta oss om du är intresserad av denna ring via mejl eller telefon.