Guldringar till förlovning och vigsel, förlovningsringar och vigselringar i guld

Guldringar

Guldringar till förlovning och vigsel

Här visar vi en stor del av vårt enormt stora utbud med guldringar. Vi är proffs på förlovningsringar och vigselringar.  Vår egen kollektion Dalecarlia Love Collection är vår stora stolthet. Ringar som bär namn från många av våra vackra platser i Dalarna och som tillverkas på plats i guldsmedsateljén i Rättvik.

Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av guldringar till förlovning och vigsel. De tillverkar ringar i olika karathalter med en mängd olika mönster och former. 

Letar ni billiga guldringar som förlovningsring kan ni välja ringar tillverkade i 9 karat guld.

Behöver ni förminska eller förstora era guldringar är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Falun eller Leksand. 

Underkategorier

Släta guldringar

Släta guldringar

Släta guldringar finns i mycket smala modeller till kraftiga breda ringar med härlig tyngd.En slät guldring slits vackert med tiden. Inget mönster som blir slitet eller fult utan den håller sig alltid snygg.

Välj om ni vill ha en vackert rund kupad ring eller en helt rak modell. Det finns även ringar med lätt välvd kupning som många väljer. De flesta ringar är även kupade mycket lätt invändigt för att sitta skönt på fingret.

Här kan ni enkelt beställa släta förlovningsringar och vigselringar online. Allt från billiga tunna ringar i 9 karat guld till mer exklusiva ringar med härlig tyngd i 18 karat guld.

Invändig gratis gravyr ingår alltid. Snabba säkra leveranser.

Mönstrade guldringar

Mönstrade guldringar

Guldringar med mönster som förlovningsring, vigselring eller vanlig smyckesring. Allt från tunna ringar till bredare modeller. Hittar ni ett mönster som är snyggt som ni vill ha på en bredare eller smalare modell går det oftast att lösa. Hör i så fall av er via mejl eller telefon. Nästan alla ringar tillverkas i 9 karat, 14 karat eller 18 karat guld. Där kan ni välja om ni vill ha ringarna i traditionellt 18 karat eller om ni väljer 9 karat eller 14 karat. Ringarna i 9 karat och 14 karat blir billigare eftersom guldhalten på dessa är lägre.

Mönstrade ringar finns i en massa olika varianter. Vågmönstrade, matterade, borstade, hamrade, kryssmönstrade, stjärnmönster eller med glittriga fasetter.

Beställ enkelt online här. Alltid gratis invändig gravyr.

Guldringar med diamanter

Guldringar med diamanter, diamantringar och briljantringar

Guldringar med diamanter infattade på flera olika sätt. Snygga ringar i äkta guld till förlovning, vigsel, morgongåva eller vanlig smyckesring.

Solitärer kallas diamantringarna med en sten. Ringar med flera diamanter på rad kallas alliansring. En haloring är en ring med stor diamant i mitten och flera mindre runt om.

Guldringar egen ateljé

Guldringar från vår egen guldsmedsateljé i Rättvik

I vår guldsmedsateljé i Rättvik, Dalarna hittar ni en av Sveriges största och mest moderna butik och guldsmedsverkstad. Fyra utbildade guldsmeder med gesällbrev och mästarbrev som arbetar dels med traditionella guldsmedstekniker men även med den allra nyaste tekniken som ritning i CAD, 3D-printning, gjutning och laser.

Här ser ni en del av vår egen kollektion som ni enkelt kan beställa online. Gratis invändig gravyr ingår i alla guldringar.

Har ni egna ideér om hur ni önskar att era ringar eller drömsmycke ska se ut så är ni varmt välkomna in i någon av våra butiker.

Flerfärgade guldringar

Flerfärgade guldringar

Genom att blanda guldet med andra metaller kan man få fram olika färger. Koppar ger guldet en rödaktig färg medan palladium ger det en vit färg. Guld legeras alltid med andra metaller för att det annars skulle vara för mjukt att använda som smycken. Man kan legera på många olika vis och även göra legeringar med olika guldhalter. I Sverige har vi traditionellt använt mest 18 karat, det vill säga en blandning där smycket innehåller 75% guld. På senare år tillverkas även smycken i både 14 karat och 9 karat. Dels för att få ner priset på smyckena och för att det är mycket vanligt i andra länder med både lägre och faktiskt högre karathalt.

Här ser ni en del av vårt sortiment av ringar, förlovningsringar och vigselringar tillverkade tvåfärgat samt trefärgat guld.

Beställ enkelt online här. Snabba leveranser. Alltid gratis invändig gravyr.