Schalins ringar förlovningsringar och vigselringar på nätet | Dala Guldsmide

Schalins

Schalins ringar

Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar. Ringarna tillverkas i Östersund. Här visas en stor del av kollektionen med guldringar, vitguldsringar, platinaringar, silverringar och ringar med diamanter eller andra stenar. Allt mellan billiga tunnare ringar till mer exklusiva juvelsringar i platina.

Många väljer idag diamanter i både förlovningsringen och vigselringen. Kombinera gärna en snygg solitär enstensring tillsammans med en alliansring med flera diamanter på rad. En del män väljer också att bära två ringar. Där kan vara snyggt att kombinera en bredare ring tillsammans med en smalare ring i annan färg. 

Välj om ni önskar ringarna i 9 karat, 14 karat eller 18 karat. Idag kan man välja vilken karat man önskar då priset blir lägre om man väljer ringar med mindre guldhalt som 9 karat 33,3 % guld och 14 karat 58,5 % guld. I dessa ringar är det mer silver, koppar eller palladium jämfört med traditionell guldhalt 18 karat, där ringarna består av 75 % guld.

Beställ enkelt er förlovningsring eller vigselring här. Snabba och säkra leveranser.

Underkategorier

Ringar i guld från Schalins

Förlovningsringar och vigselringar från Schalins ringar 

Populära ringar från Schalins som Fjällbrud, Himla, Solvind, Lycka, Skina, Virvla, Gnistra och Seine.

En förlovningsring eller vigselring är ett bevis på kärlek mellan två personer. De flesta byter ringar vid förlovningen och skaffar en till ring när man gifter sig.

Tidigare enligt tradition så skulle bröllopet äga rum senast ett år efter lysningen eller förlovningen som vi kallar det idag.  Idag väntar många flera år med att gifta sig efter förlovningen, eller så gifter man sej direkt utan att förlova sej först. Många regler och traditioner är idag utsuddade och det finns många olika variationer.

Ofta hade man förr inte råd att köpa en vigselring utan fick då låna en ring under vigselceremonin i kyrkan. De som hade råd hade ofta en slät guldring som förlovningsring och oftast fick bara kvinnan en till ring under vigseln. Vigselringen var oftast också slät, så man bar två släta guldringar ihop.

Det vanligaste är att bära en slät ring som förlovningsring och komplettera med en alliansring, en ring med flera diamanter, som vigselring. Många anser att vigselringen ska vara lite "finare" än förlovningsringen.

Idag när vi blir allt mer globaliserade inspireras många också av hur de gör i andra länder. Där är det förlovningsringen som är den mest påkostade ringen.  Många väljer därför idag att även förlovningsringen är fattad med en eller flera diamanter.

I Sverige bär vi enligt tradition ringarna på vänster ringfinger, medan man till exempel i Danmark byter hand efter vigseln. I Norge däremot bär man istället vigselringen och förlovningsringen på höger hand.

Vi har ett stort och växande sortiment med förlovningsringar och vigselringar. Med mer än 40års erfarenhet i guldsmedsbranchen kan vi garantera hög kvalité med snabba och trygga leveranser.

Alltid fri frakt och gratis gravyr

I ringarna brukar man vanligtvis gravera namn på sin respektive samt datum, men det går även att gravera in namn på platser, kortare texter eller symboler som känns viktiga.

Gravyr invändigt i våra guldringar är gratis. Vill ni gravera på höjdsidan eller utsidan så hör av er via mejl eller telefon för prisuppgift.

Era förlovningsringar eller vigselringar skickas alltid fraktfritt tryggt och försäkrat med rekommenderad post. 

Betala enkelt med Klarna

Släta och mönstrade ringar utan stenar levereras inom 2-5 arbetsdagar.

Ringar med diamanter eller andra stenar levereras inom 5-7 arbetsdagar.

Ringar i vitguld från Schalins

Släta ringar i vitt guld

Släta vitguldsringar tillverkade av Schalins ringar i Östersund. Välj ringar i vitguld i kupad eller rak modell för att få en tidlös förlovningsring eller vigselring. En slät ring i vitguld är också snygg att kombinera tillsammans med en solitär ring eller en alliansring. Självklart ingår gravyr i alla guldringar i vitt guld.

Välj om ni önskar vitguldsringarna i 9 karat, 14 karat eller 18 karat. Guldhalten 18 karat är den absolut vanligaste men vill ni köpa billiga förlovningsringar väljer ni en lägre karathalt. Vitguld är en legering bestående av guld, silver och palladium. Det ger guldet en gråaktig färg som är lite mörkare än silver. Vitguldet ytbehandlas med rhodium för att få en mer vitglänsande nyans. Denna ytbehandling kan med tiden slitas och då kommer den naturliga mer gråa nyansen fram. Önskar man att ringarna ska bli riktigt vita igen kan man lämna in dem för en ny ytbehandling.

I alla ringar i vitt guld ingår invändig gravyr utan kostnad. Snabba trygga leveranser. 

Ringar i silver från Schalins

Släta ringar i silver från Schalins

Släta silverringar tillverkade i Sverige av Schalins ringar i Östersund. Ett billigare alternativ än guld som förlovningsringar eller vigselringar.

Släta ringar i smala eller breda modeller. Välj om ni vill ha ringarna i raka skenor, klassiskt kupade eller lite lätt välvda.

Silver är en vacker glänsande metall som är helt fri från nickel. Tillverkade i äkta silver.

Snabba leveranser. Lägg enkelt till gravyr om ni önskar ringarna graverade.

Diamantringar guld från Schalins

Diamantringar i guld från Schalins ringar i Östersund

Diamantringar tillverkade i Sverige av företaget Schalins som har sitt säte i Östersund. En av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar. Alla ringar med diamanter fattas på plats i fabriken av duktiga diamantfattare och juvelsfattare. 

Alla ringar går att få i vanligt guld eller i vitguld. Skillnaden på vanligt guld är hur man legerar, det vill säga blandar guldet med andra metaller för att få det hårdare. Vanligt guld blandas med silver och koppar. Vitguld blandas istället med silver och palladium för att få guldet vitt. 

Kombinera gärna en solitär ring med en diamant tillsammans med en alliansring med flera diamanter.

Välj vilken typ av diamantring ni gillar bäst, önskad storlek och fyll i gravyr som ni önskar inuti ringarna. Leveranstid cirka 5-7 dagar. 

Diamantringar vitguld från Schalins

Diamantringar i vitguld från Schalins ringar

Vitguld är en legering bestående av guld, silver och i de flesta fall palladium. I vitguldet utesluter man koppar som man annars har i vanligt guld för att få den rödaktiga färgen. 

Det finns diamantringar med bara en sten eller ringar med massor av diamanter i olika storlekar fattade bredvid varandra på olika sätt. Letar ni små eller stora diamanter hittar ni mycket att välja på här.

Många väljer idag diamanter både i förlovningsringen och vigselringen. Det kan vara snyggt att kombin

Allt från små 0,01 ct till stora encaratare. Diamanters storlek mäts i carat. En carat motsvarar 0,2 gram.

Beställ enkelt online. Gratis gravyr i alla diamantringar. Fyll enkelt i önskad text vid beställningen.  Leveranstid cirka 5-7 dagar.

Silverringar med cubik zirkoner från Schalins

Schalins ringar i silver infattade med syntetiska cubik zirkoner

Ringar från Schalins i äkta silver infattade med syntetiskt konstgjort framställda cubik zirkoner. Ett billigare alternativ som förlovningsring eller vigselring. Välj till gravyr om ni önskar silverringarna graverade.

Ringar i platina från Schalins

Ringar i platina från Schalins ringar

En av världens mest exklusiva ädelmetaller, vitglänsande vacker metall med härlig tyngd. Förlovningsringar och vigselringar tillverkade i platina. 

Välj mellan släta platinaringar i både kupade, raka och lätt välvda modeller i olika bredder. Kombinera med en briljantring i platina med solitär enstensfattning, en vacker allians med diamanter på rad eller en haloring med mittsten som omges av flera stenar.

Gratis invändig gravyr. Leveranstid släta ringar cirka en vecka och med diamanter cirka tio dagar.

Diamantringar platina från Schalins

Platinaringar med diamanter från Schalins

Platinaringar med diamanter från Schalins ringar. Platina är en av världens mest exklusiva ädelmetaller. En vackert vitglänsande metall med härlig tyngd.

Snygga diamantringar och briljantringar infattade i platina. Välj om ni önskar diamanterna infattade som alliansring på en rad eller om ni önskar en större briljant infattad i pålödd fattning.

Haloringarna är också mycket populära just nu där mittstenen består av en större diamant omgiven av flera mindre.

Gratis invändig gravyr. Snabba säkra leveranser.