Guldkedja 9 karat guld

Guldkedjor 9 karat guld

Guldkedjor i 9 karat äkta guld, kedjor i guld med lägre karathalt men som ändå är äkta guld. Guldkedja tillverkad av en legering, blandning, av 37,5% guld och resten silver och koppar. Välj mellan flera olika modeller och längder.  Ett mycket bra alternativ om du vill ha en äkta guldkedja till ett lägre pris.

Vad är 9 karat och är det äkta guld? Äkta rent guld är väldigt mjukt, därför blandar man ut det med andra metaller för att göra det lite hårdare när man tillverkar smycken. Rent guld består av 100 % guld och kallas för 24 karat. Rent guld går idag oftast bara att köpa som investeringstackor . I smycken är guldet däremot oftast legerat med silver och koppar. Den vanligaste guldhalten i Sverige är fortfarande 18 karat, vilket består av 75 % guld och resten silver och koppar. Eftersom guldet står ganska högt i värde så finns nu även andra alternativ som i andra länder är vanliga, som 14 karat och 9 karat. Halten 14 karat består av 58,5% guld och resten silver och koppar. Halten 9 karat består av 37,5 % guld och resten koppar och silver.

9 karat är alltså äkta guld men med en lägre halt guld. Det är alltså ingen yta som nöts av utan det är en legering med i princip samma färgnyans som andra guldhalter. Ett bra alternativ om du söker smycken i guld men till lägre pris.

Guldarmband med hjärta 9 karat äkta guld
Guldarmband med hjärta i 9 karat äkta guld, rund ärtlänk som armband och slätt blankt guldhjärta. 9 karat är en legering som består av 37,5 % guld och resten silver och koppar. 
2 699,00 kr