Diamantringar och briljantringar Schalins ringar

Diamantringar

Diamantringar och briljantringar

Är det någon skillnad på diamantringar och briljantringar? Både ja och nej. En diamant är själva råstenen oslipad. Men en briljant är en slipad diamant med briljantslipning, den ultimata slipningen för att få fram det bästa från diamantens fantastiska ljusspel. Briljantlslipningen är i särklass den mest populära som uppifrån sett är rund med 57 fasetter. Dessa diamanter kallas ofta enbart för briljanter. Slipningens proportioner är väldigt viktiga för att fram den vackra briljansen. Med korrekta proportioner reflekteras ljuset tillbaka mot betraktaren. Vid fel proportioner minskar ljuseffekten.

Det finns många olika slipformer och nya varianter skapas hela tiden. Några andra vanliga slipningar är fyrkantig princesslipad och hjärtslipad diamant.

Diamant är den hårdaste av alla ädelstenar. Många tror därför att den är oförstörbar, men detta är fel. Om man slår med en hammare på en diamant går den sönder. Den kan också skadas om man slår i något hårt. En diamant med många inneslutningar, små orenheter, är också känsligare än en renare diamant.

Här visar vi en stor del av kollektionen med diamantringar från Schalins ringar. Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar, med tillverkning i Östersund.