Schalins Förlovningsringar Ringar | Dala Guldsmide

Släta ringar guld

 

Förlovningsringar och vigselringar från Schalins ringar 

Populära ringar från Schalins som Fjällbrud, Himla, Solvind, Lycka, Skina, Virvla, Gnistra och Seine.

En förlovningsring eller vigselring är ett bevis på kärlek mellan två personer. De flesta byter ringar vid förlovningen och skaffar en till ring när man gifter sig.

Tidigare enligt tradition så skulle bröllopet äga rum senast ett år efter lysningen eller förlovningen som vi kallar det idag.  Idag väntar många flera år med att gifta sig efter förlovningen, eller så gifter man sej direkt utan att förlova sej först. Många regler och traditioner är idag utsuddade och det finns många olika variationer.

Ofta hade man förr inte råd att köpa en vigselring utan fick då låna en ring under vigselceremonin i kyrkan. De som hade råd hade ofta en slät guldring som förlovningsring och oftast fick bara kvinnan en till ring under vigseln. Vigselringen var oftast också slät, så man bar två släta guldringar ihop.

Det vanligaste är att bära en slät ring som förlovningsring och komplettera med en alliansring, en ring med flera diamanter, som vigselring. Många anser att vigselringen ska vara lite "finare" än förlovningsringen.

Idag när vi blir allt mer globaliserade inspireras många också av hur de gör i andra länder. Där är det förlovningsringen som är den mest påkostade ringen.  Många väljer därför idag att även förlovningsringen är fattad med en eller flera diamanter.

I Sverige bär vi enligt tradition ringarna på vänster ringfinger, medan man till exempel i Danmark byter hand efter vigseln. I Norge däremot bär man istället vigselringen och förlovningsringen på höger hand.

Vi har ett stort och växande sortiment med förlovningsringar och vigselringar. Med mer än 50års erfarenhet i guldsmedsbranchen kan vi garantera hög kvalité med snabba och trygga leveranser.

Alltid fri frakt och gratis gravyr. I ringarna brukar man vanligtvis gravera namn på sin respektive samt datum, men det går även att gravera in namn på platser, kortare texter eller symboler som känns viktiga.

Gravyr invändigt i våra guldringar är gratis. Vill ni gravera på höjdsidan eller utsidan så hör av er via mejl eller telefon för prisuppgift.

Era förlovningsringar eller vigselringar skickas alltid fraktfritt tryggt och försäkrat med rekommenderad post. 

Betala enkelt med Klarna

Släta och mönstrade ringar utan stenar levereras inom 5-7 arbetsdagar.

Ringar med diamanter eller andra stenar levereras inom 7-10 arbetsdagar.