Dalaringar från vår egen smedja

Dalaringar

Dalaringar från vår egen smedja i Rättvik

Vi har flera olika ringar från Dalarna som är tillverkade i vår guldsmedsateljé i Rättvik. En del av dem är lite mer speciella från Dalarna med mönster och andra detaljer som inte är så vanliga på andra ställen.

En av våra mycket populära ringar är Rättviksringen eller Faluringen. Den finns som bred ring precis som originalet från 1800-talet samt i en smalare variant för den som inte har så långa fingrar.  Ringen tillverkas i silver, guld och vitguld. Eftersom dessa ringar blivit mycket populära även som förlovningsringar och vigselringar har vi gjort en variant med stenar på sidorna.

Krusbandsringen är en annan variant på ring med mönster från krusbandet som finns på många folkdräkter i Dalarna. Den finns också i silver och guld. Många väljer även denna ring som förlovningsring eller vigselring.

Ringen med Dalarnas landskapsblomma finns även den i två varianter. På dessa ringar är blåklockan eller ängsklockan, dalaklockan, graverad som ett mönster på ringen. Den ena av dessa modeller är ställbar i storlek.

Ni kan enkelt köpa ringarna online här. Välj önskad storlek vid beställningen.

Kurbits silverring
Kurbits silverring, kurbitsring från Dalecarlia of Sweden, ring i äkta silver med kurbitsblomma. Ring med oval platta upptill med kurbitsmönster designat i vår egen guldsmedsateljé.
1 295,00 kr
Folklore silverring
Silverring Folklore, folklorering från kollektionen Dalecarlia of Sweden. Ring i äkta silver med fyra hjärtan med blad, ett mönster som ofta ses på dräktväskor och andra detaljer på folkdräkter.
1 095,00 kr
Backaringen
Backaringen, ring i äkta silver med mönster från vikingatiden.
1 190,00 kr
Krusbandsring
Ring i äkta silver med mönster från krusband.
1 690,00 kr
Krusbandsring oxiderad
Ring i äkta silver med mönster från krusband. Fraktfritt.
1 690,00 kr
Rättviksring Faluring bred
Rättviksring eller Faluring i äkta silver efter gammal förlaga, bredd ca 12,5mm.
1 390,00 kr
Rättviksring Faluring smal
Rättviksring eller Faluring i äkta silver efter gammal förlaga, bredd ca 8,5mm.
1 350,00 kr
Rättviksring Faluring
Ring 18K efter gammal förlaga, i folkmun kallad Rättviksring eller Faluring. Bredd 8,5mm vikt ca 5,5g. Denna ring kan inte köpas online. Kontakta oss om du är intresserad av denna ring via mejl eller telefon.
Fingranring
Ring i äkta silver tillverkad efter gammal modell.
1 590,00 kr
Landskapsring Dalarna
Landskapsring Dalarna, vacker silverring med graverat mönster med Dalarnas landskapsblomma. Material äkta silver 925.
1 390,00 kr