Förlovningsringar och vigselringar i silver, guld, vitguld och platina | Dala Guldsmide

Förlovningsringar och vigselringar

Förlovningsringar och vigselringar

Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar.

Ringarna från Schalins tillverkas i Östersund.

Dalecarlia Love Collection är vår egen kollektion med ringar tillverkade i vår egen guldsmedsateljé i Rättvik.

En diamantring kan kosta allt från tusen kronor upp till flera hundratusen kronor beroende på vilken sorts diamant man önskar, vilken kvalité, färg, storlek och slipning samt hur man önskar den infattad i ringen. Priset beror också på vilket material man väljer att fatta ringen i. De vanligaste materialen är silver, guld, vitguld eller platina. Priset beror också på om vill man ha en eller flera diamanter och hur den ska den vara infattad på ringen, nedsänkt eller uppbyggd i en fattning.

Det finns naturliga diamanter och på senare tid har det även kommit labbdiamanter som är framställda av människan. De labbodlade är uppbyggda på precis samma vis som de naturliga genom kol under högt tryck. förutom att det är tillverkade av människan på laboratorium. De labbodlade har samma kvalité som de naturliga men de ligger mycket lägre i pris.  Det är en spännande utveckling där det är svårt att förutse hur prisutvecklingen kommer utveckla sig på labbdiamanter jämfört med naturliga. De diskuteras även hur andrahandsvärdet kommer bli på diamanter och även vad som är mest hållbart för miljön egentligen, då de odlade diamanterna kräver mycket energi under tillverkningen. En del tycker att de naturliga diamanterna är de riktiga diamanterna, men där väljer man precis själv vad man tycker och tänker.

Många kvinnor väljer idag en diamantring som förlovningsring medan en slät ring är det vanligaste till man och herr.

I alla våra guldringar och diamantringar ingår invändig gravyr. Vad graverar man då inuti ringarna? Det vanligaste är namnet på sin partner och ett datum, men man kan också lägga till en plats, någon liten symbol eller kort text som känns viktig. Om man bara ska ha en ring som förlovningsring och vigselring brukar man spara lite plats efter förlovningsdatumet för att senare kunna fylla på med vigseldatum. 

Vilken hand och finger bär man förlovningsringen och vigselringen på? I Sverige, USA och Storbritannien bär vi ringarna på vänster ringfinger medan man i de allra flesta andra länder bär dem på höger ringfinger.

Hur man gör vid förlovningen och hur en förlovning går till finns det många olika svar på. Man kanske väljer att förlova sig på en vacker plats, ett speciellt ställe som har någon betydelse för paret eller vid någon högtid som midsommar eller nyår eller festlig bemärkelsedag, datumet ni träffades eller en helt vanlig dag. Man kan bestämma tillsammans att man ska förlova sig eller så frågar någon i förhållandet sin partner om hen vill förlova sig. Enligt gammalt är förlovningen eller trolovningen ett löfte på att man inom en snar framtid ska gifta sig. Genom förlovningen kan man därför säga att man friar till sin partner och frågar om hen vill gifta sig med dig.

Det finns många olika typer och stilar på ringar att välja på. Ni kanske önskar släta ringar i vanligt guld eller vitt guld? Mönstrade ringar i flera olika färger. Stora glittrande diamanter eller färgade stenar. Eller vill ni ha silverringar med syntetiska stenar? 

Här nedan kan ni enkelt köpa och beställa från en del av vår stora kollektion. Har ni egna ideér om hur just era ringar ska se ut och vill att drömmen ska blir verklighet?

Med era önskemål och vårt gedigna hantverkskunnande skapar vi guldsmeder en unik ring just för er. Välkommen in i någon av våra fysiska butiker eller hör av er via telefon.

Beställ enkelt online. Snabba trygga leveranser.

 

Aktiva filter