Förlovningsringar och vigselringar i silver, guld, vitguld och platina | Dala Guldsmide

Förlovningsringar och vigselringar

Förlovningsringar och vigselringar

Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar.

Ringarna från Schalins tillverkas i Östersund.

Dalecarlia Love Collection är vår egen kollektion med ringar tillverkade i vår egen guldsmedsateljé i Rättvik.

När ni beställer en ring från vår egen kollektion tillverkas ringen exklusivt för er. Vi arbetar med återvunnet guld och silver. Välj om ni önskar naturliga diamanter eller labbdiamanter. En diamantring kan kosta allt från tusen kronor upp till flera hundratusen kronor beroende på vilken sorts diamant man önskar, vilken kvalité, färg, storlek och slipning samt hur man önskar den infattad i ringen. Priset beror också på vilket material man väljer att fatta ringen i. De vanligaste materialen är silver, guld, vitguld eller platina. Priset beror också på om vill man ha en eller flera diamanter och hur den ska den vara infattad på ringen, nedsänkt eller uppbyggd i en fattning. Guldet kan också tillverkas i olika karathalter där halten guld skiljer. I vanligt guld går det att välja mellan 9 karat, 14 karat eller 18 karat. Vitguld tillverkar vi i 14 karat eller 18 karat. 

Det finns naturliga diamanter och på senare tid har det även kommit labbdiamanter som är framställda av människan. De labbodlade är uppbyggda på precis samma vis som de naturliga genom kol under högt tryck. förutom att det är tillverkade av människan på laboratorium. De labbodlade har samma kvalité som de naturliga men de ligger mycket lägre i pris.  Det är en spännande utveckling där det är svårt att förutse hur prisutvecklingen kommer utveckla sig på labbdiamanter jämfört med naturliga. De diskuteras även hur andrahandsvärdet kommer bli på diamanter och även vad som är mest hållbart för miljön egentligen, då de odlade diamanterna kräver mycket energi under tillverkningen. En del tycker att de naturliga diamanterna är de riktiga diamanterna, men där väljer man precis själv vad man tycker och tänker.

Många kvinnor väljer idag en diamantring som förlovningsring medan en slät ring är det vanligaste till man och herr.

I alla våra guldringar och diamantringar ingår invändig gravyr. Vad graverar man då inuti ringarna? Det vanligaste är namnet på sin partner och ett datum, men man kan också lägga till en plats, någon liten symbol eller kort text som känns viktig. Om man bara ska ha en ring som förlovningsring och vigselring brukar man spara lite plats efter förlovningsdatumet för att senare kunna fylla på med vigseldatum. 

Vilken hand och finger bär man förlovningsringen och vigselringen på? I Sverige, USA och Storbritannien bär vi ringarna på vänster ringfinger medan man i de allra flesta andra länder bär dem på höger ringfinger.

Hur man gör vid förlovningen och hur en förlovning går till finns det många olika svar på. Man kanske väljer att förlova sig på en vacker plats, ett speciellt ställe som har någon betydelse för paret eller vid någon högtid som midsommar eller nyår eller festlig bemärkelsedag, datumet ni träffades eller en helt vanlig dag. Man kan bestämma tillsammans att man ska förlova sig eller så frågar någon i förhållandet sin partner om hen vill förlova sig. Enligt gammalt är förlovningen eller trolovningen ett löfte på att man inom en snar framtid ska gifta sig. Genom förlovningen kan man därför säga att man friar till sin partner och frågar om hen vill gifta sig med dig.

Det finns många olika typer och stilar på ringar att välja på. Ni kanske önskar släta ringar i vanligt guld eller vitt guld? Mönstrade ringar i flera olika färger. Stora glittrande diamanter eller färgade stenar. Eller vill ni ha silverringar med syntetiska stenar? 

Här nedan kan ni enkelt köpa och beställa från en del av vår stora kollektion. Har ni egna ideér om hur just era ringar ska se ut och vill att drömmen ska blir verklighet?

Med era önskemål och vårt gedigna hantverkskunnande skapar vi guldsmeder en unik ring just för er. Välkommen in i någon av våra fysiska butiker eller hör av er via telefon.

Beställ enkelt online. Snabba trygga leveranser.

 

Underkategorier

Dalecarlia Love Collection

Förlovningsringar och vigselringar från vår egen kollektion -   Dalecarlia Love Collection

Vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar tillverkade i vår egen ateljé i Rättvik. Alla ringar tillverkas exklusivt efter kundens beställning. Vi arbetar med återvunnet guld och silver. Guldet går att få i olika karathalter i vanlig guldfärg, gulare färg eller vitt guld. Det går även att välja att få ringarna tillverkade i platina eller silver.

Välj om ni vill ha naturliga diamanter eller labbodlade diamanter. 

Dessa modeller går enkelt att beställa i webshopen nedan om ni vill beställa ringarna online. 

Unika ringar just för er

 Har ni egna ideér eller eget guld till ringarna, är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Leksand eller Falun. Vi kan rita upp era önskemål i CAD  och skriva ut en prototyp i plast innan vi tillverkar den riktiga ringen. Smalare eller bredare ring, annan profil på ringskenan, fler eller färre stenar, mindre eller större stenar, andra typer av fattningar, mönster, olika typer av gravyrer eller specialtillverkade ringar. 

 

Tre utbildade guldsmeder finns på plats med både gesällbrev och mästarbrev

Våra guldsmeder är utbildade på guldsmedsskolan i Mjölby och på guldsmedsskolan i Köpenhamn. Vi är stolta över våra gesällbrev, svennebrev och mästarbrev som bevis på vår höga kvalité, hantverksskicklighet och stolthet till yrket. Vår juvelsfattare fattar diamanter och andra stenar på plats i vår ateljé. Vi tillverkar drömringarna efter era önskemål. Nästan allt är möjligt! 

Välkommen in!

Schalins ringar

Schalins ringar - ringar tillverkade i Sverige

Förlovningsringar och vigselringar tillverkade i Östersund. Ringar av högsta kvalité tillverkade av skickliga guldsmeder och stenfattare. Välj om ni vill ha ringarna tillverkade i guld, vitt guld, silver, palladium eller titan. I guldringarna går det även att välja vilken karathalt man önskar guldet ska vara. Vill man ha en ring med lite lägre pris väljer man 9 karat eller 14 karat, då de legeringarna innehåller mer av silver och koppar jämfört med 18 karat. Ni beställer enkelt ringarna här och fyller i önskad gravyr.

Fraktfritt och snabba säkra leveranser

Silverringar

Silverring som förlovningsring eller vigselring

Många gillar det vackra vitglänsande silvret och väljer en förlovningsring eller vigselring i äkta silver.

Här hittar ni en stor kollektion med silverringar av högsta kvalité tillverkade i Sverige. Släta ringar i båda smala och breda modeller. Mönstrade och hamrade ytor, kanter med fasetter eller vågformade mönster.

Alliansringar och enstensringar i silver med syntetiska stenar, cubik zirkoner, eller med riktiga diamanter.

Om ni önskar gravyr fyller ni i det vid beställningen.

Guldringar

Guldringar till förlovning och vigsel

Här visar vi en stor del av vårt enormt stora utbud med guldringar. Vi är proffs på förlovningsringar och vigselringar.  Vår egen kollektion Dalecarlia Love Collection är vår stora stolthet. Ringar som bär namn från många av våra vackra platser i Dalarna och som tillverkas på plats i guldsmedsateljén i Rättvik.

Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av guldringar till förlovning och vigsel. De tillverkar ringar i olika karathalter med en mängd olika mönster och former. 

Letar ni billiga guldringar som förlovningsring kan ni välja ringar tillverkade i 9 karat guld.

Behöver ni förminska eller förstora era guldringar är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Falun eller Leksand. 

Vitguldsringar

Vitguldsringar i vitt guld 

Förlovningsringar och vigselringar tillverkade i vitt guld. Vitt guld är en legering som består av guld, silver och i de flesta fall palladium. I det vita guldet utesluter man koppar som man annars har i vanligt guld för att få den vanliga guldfärgen.

Här hittar ni vitguldsringar till förlovning och vigsel, både släta, mönstrade och med diamanter. Letar ni vitguldsringar till ett lägre pris väljer ni ringar i 9 karat.

Gratis invändig gravyr och snabba leveranser

Titanringar

Titanringar - förlovningsringar och vigselringar online!

Titan är ett lätt och hårt material med vackert grå färg. Här nedan visar vi en kollektion med ringar tillverkade i titan.

Titan är ett material som vi guldsmeder har svårt att jobba med och bearbeta på grund av dess egenskaper. Dessa ringar kan vi inte omarbeta eller ändra i storlek. Blir storleken fel eller om din storlek på fingret ändras med åren så måste ni köpa nya eller byta ut dessa ringar. 

Beställ enkelt fraktfritt online

Ringar 9 karat guld

Förlovningsringar tillverkade i 9 karats guld

Guld är ett mycket mjukt material. En guldtacka med rent guld innehåller så nära som möjligt 100% guld. På fackspråk kallar man det 24 karat.

För att få guldet lite hårdare och mer hållbart blandar man det med andra material. Genom att variera denna blandning, som med finare ord kallas legering, kan man dessutom få olika färg på guldet.

Ringarna som vi visar nedan är tillverkade med en legering av guld, silver och koppar. Halten guld är 9 karat, det vill säga 37,5 % guld och resten koppar och silver.

Färgen är väldigt lik en guldring som är tillverkad i 18 karat, men priset blir mycket lägre. Om ni söker förlovningsringar eller vigselringar med låga priser så är detta ett mycket bra alternativ.

Låga priser och snabba leveranser

Ringar 14 karat guld

Schalins förlovningsringar och vigselringar tillverkade i 14 karat guld

I många av våra grannländer är 14 karat en vanlig guldhalt på smycken tillverkade i guld. Med 14 karat menas att att halten guld är 58,5% och resten av legeringen består av silver och koppar om det är ett smycke i vanlig rödguldsfärg. Är smycket i vitguld består legeringen i stället av guld, silver och i de flesta fall palladium.

Ringarna nedan är tillverkade i 14 karat guld. De går att beställa i vanligt rödguld, vitguld eller den nya nyansen roséguld.

Med en lägre guldhalt blir ringarna billigare, men färgen ser fortfarande ut som ringar med högre guldhalt.

De har samma höga kvalité och är tillverkade av Schalins ringar i Sverige

Gratis gravyr och snabba leveranser!

Ringar 18 karat guld

Förlovningsringar och vigselringar i 18 karat guld

Ringar tillverkade i 18 karat guld som förlovningsring och vigselring. Ringarna nedan är tillverkade i Sverige. Några av de mest populära ringarna från Schalins ringar är Fjällbrud och Himla.

Dalecarlia Love Collection är vår egen kollektion med ringar tillverkade i guldsmedsateljén i Rättvik.

Förr var det vanligast med en helt slät ring som vigselring. Många väljer idag diamanter både i förlovningsringen och vigselringen.

Gravyr invändigt ingår alltid i våra guldringar. Vi garanterar hög kvalité, snabba och trygga leveranser.

Platinaringar

Ringar tillverkade i platina - släta platinaringar och briljantringar

Platina är en exklusiv ädelmetall. Det är en vitglänsande metall som är smidbar och böjlig samt glänser som silver och rhodinerat vitt guld. Men till skillnad från silver och vitt guld behöver det inte ytbehandlas för att behålla sin vita glans. Platina är hållbarare än guld men kan precis som guld och silver repas. Platina har en högre densitet och väger mer än guld. 

Dessa ringar är tillverkad i platina som består av platina 950 och är en mycket ren legering som sällan ger upphov till allergiska reaktioner. 

Välj mellan ett stort sortiment av släta ringar eller diamantringar tillverkade i platina av Schalins ringar i Östersund. Förlovningsringar och vigselringar av högsta kvalité.

Snabba säkra leveranser. Betala enkelt med Klarna.