Alliansring - diamantring som förlovningsring eller vigselring

Alliansringar

Alliansring - diamantring som förlovningsring eller vigselring

Schalins ringar med tillverkning i Östersund har ett av Sveriges största utbud av diamantringar och alliansringar. Med alliansring menas ofta en guldring med flera stenar på rad eller fattade på annat sätt. De flesta förknippar också en alliansring med briljanter, det vill säga slipade diamanter.

Diamanterna kan fästas i ringar på många olika sätt. En snygg fattning är faden, där stenarna sätts på rad med rakt skuren kant och små kulor, så kallad tjörn, som håller fast stenarna. Denna fattning kan avslutas rakt på kanten eller med spetsigt avslut.

Sättet att fästa briljanterna på kan nästan varieras i det oändliga. Man kan sätta stenarna som ett hjärta, doserat snett över ringen, man kan skära en romb eller sätta dem strösslat på ringen så att det ser ut som en stjärnhimmel.  Man kan skära en stjärna som dekoration runt stenen, så kallad stjärnfattning.

En klassisk alliansring är också den där en fattning är uppbyggd med klor. Vi kallar denna fattning för krabbfattning och den kan också se olika ut genom att variera utsmyckningen på sidan av ringarna.

Låt er inspireras av dessa ringar. Köp och beställ enkelt online här! Gratis gravyr invändigt inuti alla guldringar.