Ringar med syntetiska diamanter

Förlovningsringar och vigselringar med syntetiska diamanter -

även kallade labbdiamanter, från vår egen ateljé

I dagens värld, där hållbarhet och miljöpåverkan blir allt viktigare, är valet av förlovningsringar och vigselringar en symbol för både kärlek och medvetenhet. Med syntetiska diamanter, även kallade labbdiamanter, kan man medvetet välja att minska sin miljöpåverkan då dessa tillverkas i laboratorium utan gruvdrift.  Vi återanvänder både guld och silver, samt tillverkar ringar av återvunnet guld. Vår guldsmedsateljé ligger i Rättvik, Dalarna där våra utbildade guldsmeder och juvelsfattare tillverkar ringarna. Företaget drivs av andra generationen och etablerades redan 1972. Ta gärna med eget guld, om ni har byrålådsguld, trasiga eller ärvda smycken som inte används hemma.

Syntetiska diamanter, också kända som laboratoriediamanter, är tillverkade av samma material som naturliga diamanter men skapas i kontrollerade miljöer. Denna process gör att behovet av gruvdrift , samt risk för miljöpåverkan och exploatering minskar. Dessutom erbjuder syntetiska diamanter samma briljans och skönhet som naturliga, vilket gör dem ett utmärkt val. Det går inte att skilja en naturlig diamant mot en labbdiamant åt om man inte har avancerade kontrollinstrument. Tittar man med lupp på rondisten bör dock stenarna vara märkta så man kan särskilja dem åt. Priset på syntetiska diamanter ligger mycket lägre än naturliga diamanter, vilket gör att stora diamanter nu blivit tillgängliga för en mycket större kundgrupp på ett helt annat sätt än tidigare. Däremot går det inte att säga vad som händer med prisutvecklingen och värdet på syntetiska diamanter i framtiden då det är relativt nytt. Sedan de labbodlade diamanterna introducerades på marknaden har priserna gått ner, vilket gjort att även naturliga diamanter gått ner i pris, då efterfrågan på de naturliga diamanterna minskat.

När det gäller designen av förlovningsringar och vigselringar med syntetiska diamanter finns det oändliga möjligheter. Vi kan tillverka dem precis utifrån era önskemål. Nästan allt är möjligt. Från klassiska solitärringar till moderna halo eller allianser med flera stenar. Välj mellan platina, silver, vitguld eller vanligt guld. Det går även att välja karathalt på guldet, 9 karat 14 karat eller 18 karat. Det går att ändra placering på stenarna, olika infattningar, färre eller fler, större eller mindre stenar. Hör av er till oss eller välkommen in i någon av våra fysiska butiker.