Schalins ringar, förlovningsringar och vigselringar från Sveriges största tillverkare av ringar

Schalins ringar

Schalins ringar - ringar tillverkade i Sverige

Förlovningsringar och vigselringar tillverkade i Östersund. Ringar av högsta kvalité tillverkade av skickliga guldsmeder och stenfattare. Välj om ni vill ha ringarna tillverkade i guld, vitt guld, silver, palladium eller titan. I guldringarna går det även att välja vilken karathalt man önskar guldet ska vara. Vill man ha en ring med lite lägre pris väljer man 9 karat eller 14 karat, då de legeringarna innehåller mer av silver och koppar jämfört med 18 karat. Ni beställer enkelt ringarna här och fyller i önskad gravyr.

Fraktfritt och snabba säkra leveranser

Underkategorier

Släta ringar vitguld

Schalins ringar vitguld

Förlovningsringar och vigselringar tillverkade av Schalins ringar i Östersund. Ringar tillverkade i vitt guld som är en legering av guld, silver och palladium. Välj om ni önskar ringarna i 18 karat som består av 75 % guld, 14 karat som innehåller 58,5% guld eller 9 karat som innehåller 38,5 % guld. I vitt guld blandar man sedan ut guldet med silver och palladium för att få den vita färgen.

I våra guldringar ingår alltid invändig gravyr om man önskar ringarna graverade. Beställ enkelt här. Snabba och säkra leveranser.

Släta ringar guld

 

Förlovningsringar och vigselringar från Schalins ringar 

Populära ringar från Schalins som Fjällbrud, Himla, Solvind, Lycka, Skina, Virvla, Gnistra och Seine.

En förlovningsring eller vigselring är ett bevis på kärlek mellan två personer. De flesta byter ringar vid förlovningen och skaffar en till ring när man gifter sig.

Tidigare enligt tradition så skulle bröllopet äga rum senast ett år efter lysningen eller förlovningen som vi kallar det idag.  Idag väntar många flera år med att gifta sig efter förlovningen, eller så gifter man sej direkt utan att förlova sej först. Många regler och traditioner är idag utsuddade och det finns många olika variationer.

Ofta hade man förr inte råd att köpa en vigselring utan fick då låna en ring under vigselceremonin i kyrkan. De som hade råd hade ofta en slät guldring som förlovningsring och oftast fick bara kvinnan en till ring under vigseln. Vigselringen var oftast också slät, så man bar två släta guldringar ihop.

Det vanligaste är att bära en slät ring som förlovningsring och komplettera med en alliansring, en ring med flera diamanter, som vigselring. Många anser att vigselringen ska vara lite "finare" än förlovningsringen.

Idag när vi blir allt mer globaliserade inspireras många också av hur de gör i andra länder. Där är det förlovningsringen som är den mest påkostade ringen.  Många väljer därför idag att även förlovningsringen är fattad med en eller flera diamanter.

I Sverige bär vi enligt tradition ringarna på vänster ringfinger, medan man till exempel i Danmark byter hand efter vigseln. I Norge däremot bär man istället vigselringen och förlovningsringen på höger hand.

Vi har ett stort och växande sortiment med förlovningsringar och vigselringar. Med mer än 50års erfarenhet i guldsmedsbranchen kan vi garantera hög kvalité med snabba och trygga leveranser.

Alltid fri frakt och gratis gravyr. I ringarna brukar man vanligtvis gravera namn på sin respektive samt datum, men det går även att gravera in namn på platser, kortare texter eller symboler som känns viktiga.

Gravyr invändigt i våra guldringar är gratis. Vill ni gravera på höjdsidan eller utsidan så hör av er via mejl eller telefon för prisuppgift.

Era förlovningsringar eller vigselringar skickas alltid fraktfritt tryggt och försäkrat med rekommenderad post. 

Betala enkelt med Klarna

Släta och mönstrade ringar utan stenar levereras inom 5-7 arbetsdagar.

Ringar med diamanter eller andra stenar levereras inom 7-10 arbetsdagar.

Släta ringar silver

Förlovningsringar och vigselringar i äkta silver till låga priser online

Många väljer idag att köpa en förlovningsring och vigselring i äkta silver. Våra ringar i silver är av högsta kvalité tillverkade i Sverige. Om ni hittar en modell som ni hellre vill ha tillverkad i vitguld eller vanligt guld går det givetvis bra. Hör av er till oss via mejl eller telefon för prisuppgift.

Silver är en metall som är lite mjukare än guld men en av världens mest populära ädelmetaller. 

Mönstrade ringar guld

Mönstrade ringar från Schalins ringar

Mönstrade ringar från Schalins ringar i Östersund. Förlovningsringar och vigselringar med fasetter, kryssmönster, matterade blästrade ringar, hamrade ringar, vågformat böljande mönster och stora blänkande kanter.

Beställ enkelt online. Allt från billiga tunna ringar till breda ringar med mönster. Alltid gratis invändig grayvr.

Mönstrade ringar vitguld

Mönstrade ringar i vitt guld

Mönstrade förlovningsringar och vigselringar i vitguld från Schalins ringar. Vitt guld är en legering av guld, silver och palladium. Ringarna tillverkas i 18 karat, 14 karat och 9 karat. Tänk på att när en lätt matterad ring får en repa så blir repan blank, så med tiden kommer den matterade ytan att nötas bort. En ring med lite grövre mönster och mattering håller bätttre.

Beställ enkelt online. Snabba och säkra leveranser.

Mönstrade ringar silver

Mönstrade ringar i silver

Letar ni ringar med mönster i silver som förlovningsringar eller vigselringar? Här hittar ni mönstrade silverringar i många olika varianter.

Hamrad yta, fasetter på kanterna eller helfasseterade ringar. Man kan göra ringar med matterade och bearbetade ytor på andra sätt. Tänk på att en lätt matterad yta nöts av ganska lätt så välj hellre en ring med hårdare grövre mattering om ni vill att den ska hålla länge.

De flesta ringar med mönster är också snygga som vanlig smyckesring om man inte är ute efter specifikt en förlovningsring eller vigselring.

Alla ringar i silver går att beställa med gravyr. Ange vilken text ni önskar vid beställningen.

Flerfärgade ringar

Flerfärgade och tvåfärgade ringar till förlovning från Schalins

Har ni svårt att bestämma om ni vill ha ringar i guld eller silver? Använder ni smycken i både rödguld och vitguld? Välj förlovningsringar eller vigselringar med guld eller silver i flera olika färger.

Silver finns ju bara i den vita silverfärgen om man inte oxiderar det mörkt. Genom att oxidera silverytan med svavelsyra kan man få en mörkgrå yta.

Eftersom guld är så pass mjukt i sig själv så blandar man ut det för att få det hårdare och bättre att använda till smycken. Denna blandning, som med finare ord kallas för legering, kan man variera och genom detta skapa olika färger på guldet. I Sverige har vi traditionellt använt en ganska röd färg på guld, medan färgen på guldsmycken i andra länder mer varit åt det gula hållet. 

Önskar ni en förlovningsring eller vigselring med flera olika färger hittar ni flera olika modeller här nedan.

Fyll enkelt i önskad gravyr vid beställningen om ni vill beställa och köpa online.

Diamantringar

Diamantringar och briljantringar

Är det någon skillnad på diamantringar och briljantringar? Både ja och nej. En diamant är själva råstenen oslipad. Men en briljant är en slipad diamant med briljantslipning, den ultimata slipningen för att få fram det bästa från diamantens fantastiska ljusspel. Briljantlslipningen är i särklass den mest populära som uppifrån sett är rund med 57 fasetter. Dessa diamanter kallas ofta enbart för briljanter. Slipningens proportioner är väldigt viktiga för att fram den vackra briljansen. Med korrekta proportioner reflekteras ljuset tillbaka mot betraktaren. Vid fel proportioner minskar ljuseffekten.

Det finns många olika slipformer och nya varianter skapas hela tiden. Några andra vanliga slipningar är fyrkantig princesslipad och hjärtslipad diamant.

Diamant är den hårdaste av alla ädelstenar. Många tror därför att den är oförstörbar, men detta är fel. Om man slår med en hammare på en diamant går den sönder. Den kan också skadas om man slår i något hårt. En diamant med många inneslutningar, små orenheter, är också känsligare än en renare diamant.

Här visar vi en stor del av kollektionen med diamantringar från Schalins ringar. Schalins ringar är en av Sveriges största tillverkare av förlovningsringar och vigselringar, med tillverkning i Östersund.

Enstensringar Solitärer

Solitärer - enstensringar från Schalins ringar

Schalins enstensringar och solitärringar från Schalins ringar. Med en solitär diamantring menas en ring med en diamant eller briljant. Diamanten kan vara fattad i en fattning som står upp eller som sitter nedsänkt fattad i ringen.

Diamantringar där stenen sitter nedsänkt helt slätt i ringen brukar ibland kallas för lordring. Denna fattning kallas för riven eller slät. 

En fattning med klor kan bestå av exempelvis fyra eller sex klor där fattningen kan se olika dekorerad ut från sidan. Vissa kallar detta för prinsessfattning, kanske just för att fattningen ser ut lite som en prinsesskrona.

Det finns även solitärringar med pålödd fattning där stenen sitter i en slät sarg.

Några exempel på solitära ringar från Schalins är Donau, Seine och Rhen.

Alliansringar

Alliansring - diamantring som förlovningsring eller vigselring

Schalins ringar med tillverkning i Östersund har ett av Sveriges största utbud av diamantringar och alliansringar. Med alliansring menas ofta en guldring med flera stenar på rad eller fattade på annat sätt. De flesta förknippar också en alliansring med briljanter, det vill säga slipade diamanter.

Diamanterna kan fästas i ringar på många olika sätt. En snygg fattning är faden, där stenarna sätts på rad med rakt skuren kant och små kulor, så kallad tjörn, som håller fast stenarna. Denna fattning kan avslutas rakt på kanten eller med spetsigt avslut.

Sättet att fästa briljanterna på kan nästan varieras i det oändliga. Man kan sätta stenarna som ett hjärta, doserat snett över ringen, man kan skära en romb eller sätta dem strösslat på ringen så att det ser ut som en stjärnhimmel.  Man kan skära en stjärna som dekoration runt stenen, så kallad stjärnfattning.

En klassisk alliansring är också den där en fattning är uppbyggd med klor. Vi kallar denna fattning för krabbfattning och den kan också se olika ut genom att variera utsmyckningen på sidan av ringarna.

Låt er inspireras av dessa ringar. Köp och beställ enkelt online här! Gratis gravyr invändigt inuti alla guldringar.

Titanringar

Titanringar - ringar tillverkad i titan

Titan är ett lätt och hårt material med vackert grå färg. Här nedan visar vi en kollektion med förlovningsringar och vigselringar tillverkade i titan.

Titan är ett material som vi guldsmeder har svårt att jobba med och bearbeta på grund av dess egenskaper. Dessa ringar kan vi inte omarbeta eller ändra i storlek. Blir storleken fel eller om din storlek på fingret ändras med åren så måste ni köpa nya eller byta ut dessa ringar.

Platina ringar

Platina ringar

Platina är en av världens mest exklusiva ädelmetaller. En vackert vitglänsande metall med härlig tyngd. Här som lyxiga förlovningsringar och vigselringar.

Stort sortiment av släta platinaringar i kupade och raka modeller i olika bredder och höjder.

Haloringar med gnistrande diamanter. Solitärer infattade i snygga fattningar. Kombinera gärna med en vacker alliansring med flera diamanter på rad. 

Beställ enkelt online. Gratis invändig gravyr.