Dalecarlia Love Collection, förlovningsringar och vigselringar från egen ateljé och guldsmeder i Rättvik, Falun och Leksand, Dalarna.

Dalecarlia Love Collection

Förlovningsringar och vigselringar från vår egen kollektion -   Dalecarlia Love Collection

Vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar från vår egen ateljé i Rättvik.

Dessa modeller går enkelt att beställa i webshopen nedan. Leveranstid cirka två veckor. Betala enkelt med Klarna.

Unika ringar just för er

Om ni har egna ideér eller eget guld till ringarna, är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Leksand eller Falun.

 

Tre utbildade guldsmeder finns på plats med både gesällbrev och mästarbrev.

Vi tillverkar drömringarna efter era önskemål. Nästan allt är möjligt! 

Välkommen in!

Underkategorier

Släta ringar guld

Släta guldringar från Dalecarlia Love Collection - vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar

Äkta hantverkskärlek från våra guldsmeder och guldsmedsmästare i Rättvik. Här nedan visar vi våra släta ringar i vanligt rödguld 18 karat. Tillverkade av återvunnet guld.

De släta ringarna är indelade i fyra olika modeller Siljan, Runn, Amungen och Väsman.

Siljan är lätt kupad på ovansidan medan den är rak på sidorna.

Runn är  en ring med helt rak och flack profil på både ovansidan och sidorna.

Amungen är rundada både på ovansidan och på sidorna.

Väsman har en svag kupning och är även lite mjukare på sidorna än modellen Siljan.

Guldsmeder med gesällbrev och mästarbrev

Har ni egna ideér om hur drömringen ska se ut, eller eget guld, är ni välkomna in till någon av våra fysiska butiker i Rättvik, Leksand eller Falun. På plats i ateljéen i Rättvik finns tre utbildade guldsmeder med både gesällbrev och mästarbrev.

Släta ringar vitguld

Släta ringar i vitguld från Dalecarlia Love Collection

Släta förlovningsringar och vitguldsringar i vitguld från Dalecarlia Love Collection, vår egen kollektion med ringar från egen ateljé.

Våra släta ringar i vitguld är tillverkade av högsta kvalité med en legering av guld, silver och palladium.

Naturligvis kan vi ändra bredder, höjder och utseende på ringarna efter era önskemål.

En slät ring är klassiskt och mycket snyggt. Välj om ni vill ha en rak eller rundad skena, eller kanske något mittemellan.

Släta ringar silver

Släta silverringar design Dalecarlia Love Collection

Här kan ni enkelt beställa och köpa släta förlovningsringar i äkta silver online. Ringarna är designade och tillverkade i vår egen guldsmedja i Rättvik.

Kollektionen Dalecarlia Love Collection är en serie fantastiska ringar med det bästa från äkta hantverk. Välj form och bredd på er ring. Önskar ni mönster, eller att vi sätter i stenar eller diamanter i ringarna, så hör av er för prisuppgift. Det finns även många färdiga förslag på stenringar här på hemsidan.

Vår guldsmedsateljé är Dalarnas största, kanske en av Sveriges mest och bäst utrustade med både det senaste inom teknik och design.

Diamantringar guld

Diamantringar i guld från Dalecarlia Love Collection

Idag är det mycket vanligt att man väljer en diamantring som förlovningsring. Antingen en solitär briljantring eller en alliansring med flera diamanter.

Två diamanter som vid första anblick ser lika ut kan skilja mycket i värde. En diamantrings pris och värde beror på fyra olika faktorer, diamanterns färg, slipning, klarhet och storlek.

Våra fysiska butiker, som nästan alltid har guldsmed på plats, kan förklara mer om olika kvaliteér på diamanter och hjälpa era att tillverka det viktigaste smycket i ert liv.

Diamantringar vitguld

Diamantringar - briljantring i vitguld från Dalecarlia Love Collection

Förlovningsringar och vigselringar från Dalecarlia Love Collection, kärleksringar från våra guldsmeder i Rättvik, Dalarna.

Diamantringars skönhet beror på flera olika egenskaper. Beroende på färg, slipning, renhet och storlek på diamanterna samt hur diamanten är fattad kan göra stor skillnad.

Kärleken till hantverket känns i kvaliteén på våra underbara vitguldsringar. I över 40-år har vi tillverkat och reparerat smycken. Under 2019 bygger vi ut vår guldsmedsverkstad för att göra den mer tillgänglig både för våra guldsmeder och för våra kunder.

Vitguld är en legering av guld, silver och palladium. Vitt guld har en lite mer metallisk grå nyans än silver.

Ringar med syntetiska diamanter

Förlovningsringar och vigselringar med syntetiska diamanter -

även kallade labbdiamanter, från vår egen ateljé

I dagens värld, där hållbarhet och miljöpåverkan blir allt viktigare, är valet av förlovningsringar och vigselringar en symbol för både kärlek och medvetenhet. Med syntetiska diamanter, även kallade labbdiamanter, kan man medvetet välja att minska sin miljöpåverkan då dessa tillverkas i laboratorium utan gruvdrift.  Vi återanvänder både guld och silver, samt tillverkar ringar av återvunnet guld. Vår guldsmedsateljé ligger i Rättvik, Dalarna där våra utbildade guldsmeder och juvelsfattare tillverkar ringarna. Företaget drivs av andra generationen och etablerades redan 1972. Ta gärna med eget guld, om ni har byrålådsguld, trasiga eller ärvda smycken som inte används hemma.

Syntetiska diamanter, också kända som laboratoriediamanter, är tillverkade av samma material som naturliga diamanter men skapas i kontrollerade miljöer. Denna process gör att behovet av gruvdrift , samt risk för miljöpåverkan och exploatering minskar. Dessutom erbjuder syntetiska diamanter samma briljans och skönhet som naturliga, vilket gör dem ett utmärkt val. Det går inte att skilja en naturlig diamant mot en labbdiamant åt om man inte har avancerade kontrollinstrument. Tittar man med lupp på rondisten bör dock stenarna vara märkta så man kan särskilja dem åt. Priset på syntetiska diamanter ligger mycket lägre än naturliga diamanter, vilket gör att stora diamanter nu blivit tillgängliga för en mycket större kundgrupp på ett helt annat sätt än tidigare. Däremot går det inte att säga vad som händer med prisutvecklingen och värdet på syntetiska diamanter i framtiden då det är relativt nytt. Sedan de labbodlade diamanterna introducerades på marknaden har priserna gått ner, vilket gjort att även naturliga diamanter gått ner i pris, då efterfrågan på de naturliga diamanterna minskat.

När det gäller designen av förlovningsringar och vigselringar med syntetiska diamanter finns det oändliga möjligheter. Vi kan tillverka dem precis utifrån era önskemål. Nästan allt är möjligt. Från klassiska solitärringar till moderna halo eller allianser med flera stenar. Välj mellan platina, silver, vitguld eller vanligt guld. Det går även att välja karathalt på guldet, 9 karat 14 karat eller 18 karat. Det går att ändra placering på stenarna, olika infattningar, färre eller fler, större eller mindre stenar. Hör av er till oss eller välkommen in i någon av våra fysiska butiker.

Diamantringar silver

Diamantringar - diamanter infattade i silver

Det bästa är att infatta diamanter i guld eller vitguld, men en del kunder uppskattar egenskapen hos silver och därför tillverkar vi även diamantringar i äkta silver.

Silver är lite mjukare än guld och ni bör därför vara lite mer aktsamma med fattningen av sådana silverringar. 

Silver har en vitare färg än vitguld och är inte en så dyrbar ädelmetall.

Dessa ringar tillhör vår egen kollektion med förlovningsringar och vigselringar från vår egen guldsmedsateljé i Dalarna. Kärlek till hantverket och kärleken - Dalecarlia Love Collection.

Silverringar med cubik zirkoner

Silverringar med konstgjorda syntetiskt framställda glittriga stenar

En del kunder säger att de vill ha en silverring med vita pärlor, de menar egentligen då att de letar efter glittriga silverringar som inte är med diamanter, men som ser ut som sådana.

Cubik zirkonia är en syntetiskt framställd sten, inte glasbit, som glittrar som en diamant. Till skillnad från en diamant glittrar den inte är för evigt. En syntetisk sten kan i början och med ögat se ut precis som en diamant, men tappar med tiden sin lyster och kan bli lite mjölkig i färgen. På nästan alla smycken där det inte är diamanter så är det i det allra flesta fall en syntetisk cubik zirkonia.

Dessa förlovningsringar och vigselringar är infattade med syntetiska cubik zirkoner. De tillhör vår kollektion Dalecarlia Love Collection och är ett billigare alternativ än ringar i guld med diamanter.