Armband

Stort sortiment av armband från vår egen smedja och kända varumärken

Här kan ni enkelt beställa och köpa armband till dam, herr och barn. I vårt sortiment hittar ni armband i stål, läder, äkta silver och guld. Självklart nickel- och blyfritt material.

En del av armbanden är tillverkade och designade i vår egen smedja. Ni hittar pansarkedjor, ankarlänkar, kulkedjor, ormlänkar, stela armringar, armband med berlocker och armband som man kan beställa med valfri gravyr.

Armband från utvalda varumärken som Georg Jensen, Carolina Gynning, Lily & Rose, Edblad, Drakenberg Sjölin och Arock Man.

Till de flesta handleder till kvinnor brukar längd 18-19 cm passa bra. Till herrarmband brukar längderna ligga mellan 20-22 cm. 

Längden till barnarmband brukar ligga mellan 15-17 cm upp till att barnen är runt 10 år, sedan brukar det gå bra att använda vuxenlängd.

På många armband kan man dessutom enkelt själv reglera längden genom att flytta in låset i länken.

Underkategorier

Silverarmband

Silverarmband i äkta silver

Armband tillverkade i äkta silver 925. Detta kallas ibland för sterling silver och är en legering bestående av 92,5% silver och resten i huvudsak koppar och ibland zink. Sterlingsilver är det absolut vanligaste i smycken. Då silver är mycket mjukt och formbart måste man tillsätta andra metaller såsom koppar för att få det hårdare. Äkta silver tappar inte färg men kan behöva putsas ibland och blir då som nytt. Äkta silver är dessutom helt fritt från nickel och är därför säkert att bära för de som har nickelallergi.

Här hittar ni en stor sortering av silverarmband till barn, dam och herr. Gratis inslagning av paket. Ange i meddelandefältet om ni önskar armbandet inslaget som present.

Guldarmband

Guldarmband 18 karat guld

Äkta guldarmband tillverkade i 18 karat guld. Traditionell design som bismarck, pansar, rund ärtlänk och fyrkantig venezia. Våra länkar finns både som tunna och lite grövre varianter.  Samtliga armband är stämplade med äkthetsstämplar som garanterar att det är äkta guld. Guld går bra att duscha med men ta gärna av er armbanden när ni sover och tränar för att inte skada länkarna.

Geom att köpa och investera i guld, som exempelvis ett guldarmband, får du ett smycke i en ädelmetall som består. Även om guldarmbandet inte håller för evigt har du kvar ett bestånde värde i guldet. Detta kan sedan återvinnas och tillverkas nya smycken av. Har ni gammalt guld som ligger och skräpar i lådorna kan vi byta in det och återvinna guldet. Välkomna!

Läderarmband

Läderarmband

Läderarmband passar bra till både killar och tjejer, rockigt och snyggt.  Armband i svart och brunt läder. Flätade läderremmar och armband med remmar i flera rader.  På en del armband finns detaljer och lås i stål, på andra är detaljerna och lås i äkta silver. Matcha gärna med en snygg silverlänk tillsammans med läderambandet.

Tänk på att ta av er armbanden i skinn när ni tränar, duschar och badar, då läder inte mår så bra av bli fuktigt.

Armband dam

Armband till dam

Armband till dam och tjej i stål, silver eller guld i alla åldrar. För dig som vill ge bort ett smycke som present är armband alltid ett bra tips. Armbanden brukar passa i storlek till de flesta handleder. Allt från billiga armband i stål till lyxigare varianter i äkta silver eller guld. Vissa armband går dessutom att gravera vilket gör dem till ett personligt smycke.

Designade armband och armringar från kända designer som Georg Jensen, Carolina Gynning, Drakenberg Sjölin, Edblad och Dalecarlia of Sweden

Alltid gratis inslagning av paket om ni önskar armbandet inslaget som present.

Armband herr

Armband till män

Idag är det hur enkelt som helst att hitta smycken och armband till killar och män. Utbudet har ökat explosionsartat då intresset för smycken till män blivit mycket större på senare år. Vissa smycken är dessutom unisex och passar båda dig som man eller kvinna.

Den största delen av armbanden är tillverkade i äkta silver eller guld, men vi har även stålarmband och läderarmband. Alla våra smycken är nickel och blyfria. 

En del av våra herrarmband går att gravera med valfri text. 

Armband herr stål

Armband i stål till herr, kille och man

Armband till herr i stål, kille och man. Länkar som pansar, curb, figaro, rope, ID-armband, flätat läder i rostfritt stål av finaste kvalité samt guldpläterat stål och svartbehandlat stål. Tänk på att de guldpläterade och svartbehandlade smyckena har en ytbehandling som kan nötas av med tiden. Ta därför av dem när ni duschar, badar och sportar eller vid tillfällen då de kan utsättas för nötning. Snabba leveranser.

Armband barn

Armband till barn

Armband till barn, pojke eller flicka, i äkta silver eller guld. Barnarmband till dop som blir till personliga smycken om ni låter gravera dem med namn eller initial.

De flesta armband till små barn brukar gå att justera i längd så att man har att växa i. En del längre armlänkar går även att justera kortare till barnet genom att flytta in låset i länken.

Vill ni köpa berlockarmband så har vi färdiga berlocker med karbinhakar som man kan samla på och att haka på.

Armringar

Stela armringar

Armband som är stela brukar kallas för armringar. En armring är ett stelt armband som kan sättas på geonom att dras över handen eller öppnas med ett lås beroende på hur de är gjorda.

Från design Georg Jensen kommer många snygga armringar. Dels ett stelt armband med knut, en kärleksknut. Det klassiska armbandet designat från Torun har ett snyggt böjt lås i silver, guld eller ett lås bestrött med små stenar, diamanter.

Från vår egen smedja kan ni köpa smala tunna armringar, hamrade armband och släta lite bredare armband som går fint att gravera på.

Armband med gravyr

Armband med gravyr

Personliga armband med namn graverat eller annan valfri text. ID-armband med platta som går att få med gravyr på framsidan och baksidan. Silverarmband med runda berlocker som också går fint att gravera. Våra armband med hjärta finns i flera olika modeller. Det finns en massa förslag på texter för att visa din kärlek. Du kanske vill skriva "Jag älskar dig", "Love U", "Forever", "Min älskade" eller helt enkelt bara gravera in en symbol.

Gör ditt eget namnsmycke genom att beställa det med namnet eller något budskap som är personligt just för dig. Våra namnsmycken graveras på plats i vår guldsmedsateljé. 

Snabba och säkra leveranser

Armband med dalahästar

Armband med dalahästar

Armband med dalahästar som berlocker i äkta silver 925. Ovala snygga länkar med hängande smycken med dalahäst i olika varianter.

Guldpläterade armband

Guldpläterade armband

Guldpläterade armband, kedjor guldförgyllda på en kärna av mässing helt fritt från nickel. Flera modeller som pansar, bismarck, kejsarlänk i olika längder passande både dam och herr.

Armband med hjärta
Armband med hjärta i äkta silver 925, justerbar i längd.
299,00 kr
Armband med stjärna
Armband med stjärna i äkta silver 925, justerbar i längd.
359,00 kr
Armband med platta
ID-armband, graverbar bricka i äkta silver 925.
399,00 kr
Armband två ringar
Armband med två ringar i äkta silver 925.
279,00 kr
Armband med hjärta
Armband i äkta silver 925 med hjärta som berlock.
995,00 kr
Tennisarmband
Armband, tennisarmband i äkta silver 925 och vita cubik zrikoner.
1 595,00 kr
ID-armband
ID-armband, graverbar bricka i äkta silver 925.
399,00 kr
Armband med hjärta
Armband med hjärta i kontur i äkta silver 925.
299,00 kr
Armband med rondell
Armband med rund slät berlock i äkta silver 925.
595,00 kr
Stavarmband
Armband med stavar och ringar i äkta silver 925.
699,00 kr
Armband med stjärna
Armband med liten stjärna i äkta silver 925.
499,00 kr
Id-armband
ID-armband, graverbar bricka i äkta silver 925.
399,00 kr