Dalahästar och smycken från Dalarna | Dala Guldsmide

Dalecarlia of Sweden

Dalecarlia of Sweden - nytt smyckesmärke med tradition

I 40 år har vi tillverkat smycken i guld och silver med inspiration från Dalarna och våra vanligaste souvenirer och symboler för Sverige. Det har under åren blivit en stor kollektion med smycken bestående av örhängen, berlocker, armband, ringar, halsband och dräktbroscher - smycken från Dalecarlia of Sweden.

Smycken med dalahästar, ringar och armband med krusbandsmönster, halsband med blåklockan eller ängsklockan, falujungfrun, Faluringen, Rättviksringen, Dalaringen och dräktsmycken i många varianter.

Underkategorier

Armband

Armband från Dalecarlia of Sweden

Armband och armringar med symboler och mönster från Dalarna. Snygga armband i äkta silver med krusbandsmönster i silver, oxiderat silver och röd, blå eller svart färg. Ovala länkar med  berlocker av flera olika varianter av dalahästar, kulla och mas, samt dalaklockan. 

Snabba leveranser och gratis inslagning av paket

Berlocker och hängsmycken från Dalarna

Berlocker och hängsmycken från Dalarna

Berlocker och hängsmycken från Dalarna tillverkade i äkta silver 925 och 18 karat guld. Berlocker med många av våra älskade symboler som dalahästen, dalaklockan, mas, kulla, dräktband och krusband samt kläppen från dräktbroscher. 

Halsband från Dalarna

Halsband från Dalarna - Dalecarlia of Sweden

Halsband och smycken från Dalarna, Dalecarlia of Sweden. Svensk design som för tankarna till sommar i Dalarna och Sverige med dalahästar, folkdräkter, vackra blåklockor och ängsklockor, kullor och masar. Med inspiration från detta designar vi halsband och smycken som tillverkas i äkta silver och guld 18 karat.

Beställ enkelt online. Snabba leveranser. Gratis inslagning av paket.

Örhängen från Dalarna

Örhängen från Dalarna - Dalecarlia of Sweden

Silverörhängen och guldörhängen med inspiration från symboler och traditioner i Dalarna. Samtliga örhängen tillverkas i äkta silver 925 eller 18 karat guld i vår egen smedja.

Gammaldags modeller

Många av våra smycken är tillverkas efter gammal förlaga som exempelvis örringen i gammaldags platt creol.

Krusband

Örhängena med krusbandsmönster finns som fast, hängande eller som örring med stift.

Dalahästar

Våra örhängen med dalahästar är mycket populära och finns med klassiska röda hästar, kurbitsmönstrade i silver och guld och mer stilrena blanka varianter.

Kläppen från dräktbrosch

Örhängen med kläppen från våra olika varianter på dräktbroscher.

Ängsklockan och blåklockan

Ängsklockan eller blåklockan är Dalarnas landskapsblomma. Vi kallar den helt enkelt dalaklockan och den finns i flera olika storlekar som örhänge.

Dräktsmycken

Dräktsmycken - broscher, örhängen och hängsmycken

Dräktbroscher till Rättviksdräkten, Leksandsdräkten och andra folkdräkter i Dalarna tillverkade i vår egen guldsmedsateljé.

Örhängen och halsband med kläppen från broscherna i äkta silver. Ett annat örhänge som är snygg till dräkten är vår örring med smidd pinne på doserad ring tillverkad efter gammal förlaga.

Smycken med dalaklockan

Dalarnas landskapsblomma - blåklockan eller ängsklockan

Liten blåklocka är även vald som Sveriges nationalblomma!

Dalarnas landskapsblomma, blåklockan eller ängsklockan, dalaklockan som smycke i äkta silver och guld. I mars 2021 blev liten blåklocka även framröstad som Sveriges nationalblomma.

Vi tillverkar blåklockan och ängsklockan som smycken i tre storlekar som hängsmycke och berlock. Den finns som armband och som örhängen i flera olika varianter på krok och stift.

Mycket populär doppresent som dopsmycke. Snabba leveranser och gratis paketinslagning.

Krusbandssmycken

Smycken med mönster från dräktband och krusband

Här nedan visas kollektionen med smycken inspirerade från krusbandet som används till många folkdräkter i Dalarna. Krusbanden används som detalj på flera delar till dräkterna.

Vi tillverkar ringarna i vanligt äkta silver, mörkt oxiderat silver, rödguld och vitguld. Ringen är mycket omtyckt även som förlovningsring och vigselring.

Krusbandsmönstret återfinns också på armbandet nedan och även på det vackra hängsmycket med samma mönster.

Nyhet är smycken med krusbandsmönster med röd, svart och blå färg målad på äkta silver.

Längre fram under 2019 kommer även ett örhänge i både fast och hängande modell.

Smycken med falujungfru

Falujungfrun som smycke

Falujungfrun var från början en docka tillverkad i trä. Symbolen med dockan blev känd i hela landet sedan Falu Ättika började använda en bild av falujungfrun på sina etiketter på flaskorna. Falujungfrun tillverkas som smycke i två storlekar. Den finns även som berlock på armband.

Smycken Folklore

Smycken Folklore nyhet från Dalecarlia of Sweden

Folklore från Dalecarlia of Sweden. Runda berlocker, halsband, armband och örhängen med amulett. På amuletten en vacker bild av fyra hjärtan nästan som en fyrklöver. Vackra smycken med inspiration från dräktväskor och  de broderade detaljerna på kjolsäcken och väskan. Smyckena är tillverkade i äkta silver eller 18 karat guld.

Smycken med dalahästar

Dalahästsmycken i silver och guld från Dalecarlia of Sweden

Vi tillverkar smycken med vår mest älskade symbol för Dalarna i både guld och silver. Smyckena med dalahästar finns i den klassiska modellen med kurbits, en modernare slät modell och modell med dalahästen i kontur.

Smycken med dalahästar tillverkas som halsband, armband, berlock, ringar och örhängen.

Dalahästen är i särklass den mest köpta souveniren vid besök i Dalarna och Sverige.

Smycken Kurbits

Smycken Kurbits nyhet från Dalecarlia of Sweden

Kurbitssmycke, smycke med kurbits och folkloreblomman från Dalecarlia of Sweden. Halssmycke i flera storlekar och örhänge med vacker kurbitsblomma. Blomman har vi valt att forma av fyra hjärtan, nästan som en lyckoklöver. Tillverkas i äkta silver eller guld. Om man önskar går det bra att gravera på baksidan.

Smycken med Leksandsnycklar

Smycken med Leksandsnyckel

Halsband med smycken Leksandsnyckeln i flera olika storlekar i både guld och silver. Fint smycke som gåva och passar även som doppresent eller konfirmationspresent.

Leksands kyrka var vigd till Sankt Petri och hans attribut var en nyckel. I varsin gavel på Leksands kyrka pryder en skulptur föreställande Sankt Petri med nyckeln i hand.

Efter flera önskemål från kunder och med godkännande från Leksands kommun har vi tagit fram en kollektion med smycken av nyckeln.

Silversmycken

Silversmycken från Dalecarlia of Sweden

Smycken med inspiration från våra rika traditioner och kulturlivet i Dalarna. Dräktbroscher, halsband, örhängen, berlocker och armband i äkta silver 925. 

Ringar med mönster från krusband samt våra mycket omtyckta Faluringar och Rättviksringar, Backaringen, Fingranringen och ring med Dalarnas landskapsblomma.

Guldsmycken

Guldsmycken från Dalecarlia of Sweden

Många av våra smycken med mönster och symboler från Dalarna tillverkas i både äkta silver och 18 karat guld och en del även i vitt guld. Vi återvinner allt gammalt silver och guld till nya smycken. De flesta går av beställa online här i webbutiken förutom krusbandsringarna och Rättviksringen samt Faluringen i guld och vitguld. Är ni intresserade av dem är ni välkomna att höra av er via mejl eller telefon så löser vi det.

Snabba leveranser och gratis inslagning av paket

Krusbandssmycke mini med kedja
Krusbandssmycke mini med kedja i äkta silver. Höjd på smycket 25 mm. Mönster från krusband.
595,00 kr
Krusbandsörhängen fasta
Fasta örhängen med mönster från krusband i äkta silver 925, storlek 17,5 x 6 mm.
895,00 kr
Krusbandsörhängen hängande
Hängande örhängen i äkta silver 925 med vackert mönster från krusband, längd 26 mm.
895,00 kr
Krusbandsörhängen örringar
Örringar, creoler som halvring som örhängen med mönster från krusband. Äkta silver 925.
995,00 kr
Armring krusband large
Stel armring med mönster från krusband, äkta silver 925.
3 995,00 kr
Armring krusband medium
Stel armring med mönster från krusband, äkta silver 925. Storlek large.
3 995,00 kr
Dräktsmycke med kedja
Smycke i äkta silver med litet kläppe med hjärta nertill, kedja ingår.
499,00 kr
Dräktörhängen
Örhängen i äkta silver 925 som är snygga till folkdräkt eller till vardags, längd 33 mm.
695,00 kr