Georg Jensen smycken | Dala Guldsmide

Georg Jensen

Georg Jensen smycken - tidlös dansk design

Designade halsband, örhängen och armband i äkta silver och guld från danska Georg Jensen.

Georg Jensens varumärke står för kvalitetshantverk och tidlös estetisk design, med en historia som sträcker sig mer än 100 år bakåt i tiden. Livstilsprodukterna spänner över allt från bordssilver och klockor till smycken och heminredning. Georg Jensens egen filosofi var att skapa designföremål för alla och att förena skönhet och funktion. Hans hantverksskicklighet och konstnärliga talang, såväl som hans förmåga att upptäcka och hjälpa fram begåvade designers, bildade grunden när han började bygga upp Georg Jensen i Köpenhamn 1904.

Hans stil var starkt påverkad av dåtidens jugendformer, men präglades också av den karaktäristiska energi som ger genklang än idag. De klara, böljande formerna förhöjs genom känslig ornamentering, där stiliserade blombuketter och yppiga druvklasar speglar hans sinnliga kärlek till naturen. Företaget Georg Jensens främsta uppgift är att föra mästarens idéer och principer vidare och tolka om dem i design för vår egen tid.

Är det något smycke eller klocka ni saknar här som ni gärna vill beställa? Hör av er via mejl eller telefon så löser vi det och ger er besked om förväntad leveranstid.

Smycken som vi har i lager skickas samma dag om ni lägger beställningen före kl 14. 

Snabba trygga leveranser. Gratis inslagning av paket. Ange i meddelandefältet att ni önskar smycket inslaget som present.

Aktiva filter